MUFFINS CU CACAO SI MATCHA

Langa o cafea aromata,un ceai  sau o cana cu lapte,acesti muffins cu cacao si matcha merg de minune.Imi place mult aroma ceaiului verde matcha,mai ales in deserturi,asadar incerc cat mai multe combinatii.

De data asta am ales cacao si matcha,se potrivesc perfect iar muffins-ii sunt usor,rapid, foarte simplu de facut si pot fi luati la pachetel sau mancati ca gustare ori desert.

*Ceaiul matcha este obtinut prin macinarea frunzelor de ceai verde,pana se obtine o pudra fina.Este bogat in vitamine,minerale,antioxidanti,aminoacizi si,de aceea are  multe efecte benefice asupra organismului.

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 150 g zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • un varf de lingurita de bicarbonat
  • 1 ou
  • 60 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie (esenta- o fiola sau 1 plic de zahar vanilat)
  • 1 lingurita cu varf de ceai matcha
  • 1 lingura de cacao

Mod de preparare muffins cu cacao si matcha

Intai preincalziti cuptorul la 180°C (foc mediu).

Intr-un bol mai mare,amestecati faina cu zaharul,praful de sare,praful de copt si bicarbonatul iar intr-un pahar bateti usor oul,adaugati laptele,vanilia si uleiul.

Turnati amestecul lichid peste ingredientele uscate din bol si alestecati doar pana cand se omogenizeaza,nu mai mult.

Transferarti intr-un bol jumatate de compozitie si amestecati-o cu ceaiul matcha.

In cealalta jumatate,incorporati cacaoa.

Acoperiti cu hartiute de copt o tava de muffins (de 12 bucati) si distribuiti cele doua compozitii.Amestecati cu o scobitoare pentru a crea efectul marmorat.

Coaceti muffins-ii 30 de minute la 180°C.Pentru siguranta,faceti testul cu scobitoarea.Scoateti-i apoi pe un gratar sa se raceasca.Pofta buna!

 

Alte retete de muffins >>>

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *