NUCI UMPLUTE CU CREMA DE CIOCOLATA

 

Nuci umplute cu crema de ciocolata,o reteta veche cu amintiri din copilarie.Desi necesita un picut de rabdare pentru a o prepara,va asigur ca merita tot efortul,nucile sunt delicioase si usor de facut.Am inlocuit untura din reteta cu unt si am facut o crema de ciocolata cu nuci usor rumenite in tigaie pentru un plus de gust.Sper sa va placa si sa le incercati,sunt grozave,ciocolatoase ,pline de arome.

 

Ingrediente

  • Aluat nuci
  • 250 g unt
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingurita seminte de vanilie(esenta sau 1 plic de zahar vanilat)
  • 10 g praf de copt
  • 650 g faina
  • Crema de ciocolata cu nuci
  • 250 g smantana pentru frisca
  • 200 g ciocolata de menaj (50% cacao)
  • 80 g zahar
  • 150 g nuci
  • 1 fiola esenta de rom
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare nuci umplute cu crema de ciocolata

Prima data facem crema deorece va trebui sa stea la rece.

Intr-o craticioara punem smantana pentru frisca,zaharul si ciocolata.Punem pe foc mic si amestecam pana cand se topeste ciocolata .Lasam la racit.

Intr-o tigaie punem nucile si le rumenim usor,apoi,dupa ce s-au racit le macinam  intr-o rasnita sau blender.

nuci prajite

Le punem in  crema,adaugam si esenta de rom,omogenizam bine si punem vasul la rece pentru a se intari crema.

nuci cu crema de ciocolata.jpg4

Aluatul de prepara astfel.Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul,un praf de sare si vanilia pana obtinem o compozitie cremoasa si omogena.Adaugam cate un ou,pe rand,amestecand bine dupa fiecare pana cand se incorporeaza complet.La final inglobam si faina amestecata cu praful de copt.

Trebuie sa obtinem un aluat potrivit de moale,omogen si nelipicios.

*Este important sa nu-l framantati excesiv deoarece nucile vor iesi tari si gumoase,nu fragede.

nuci cu crema de ciocolata.jpg 1

Din aluat formam bilute de 5 g .

nuci cu crema de ciocolata.jpg2

Coacem nucile in jur de 1 minut si jumatate (la aparatul meu e suficient atat ) pana se rumenesc usor.N-a fost nevoie sa ung deloc forma,untul a iesit la copt si aluatul nu s-a lipit deloc.

*Daca le rumeniti prea mult,cojile vor fi tari.

nuci cu crema de ciocolata.jpg3

Cand am terminat de copt cojile,scoatem crema de la rece si umplem nucile.

N-a fost nevoie sa curat marginile deoarece au iesit fara ,cantitatea de 5 g a fost perfecta.

DSC_0346

Dupa ce le-ati umplut,pudrati-le cu zahar praf.Pofta buna !

DSC_0369

DSC_0385

 

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *