OMLETA CU DOVLECEI LA CUPTOR

  Vi sa-ntamplat vreodata sa vreti sa faceti ceva si sa iasa altceva?Sau mai bine va intreb de cate ori ?Eu in general merg pe ideea initiala daca nu apar comentarii gen „parca n-am pofta de asta ” sau „eu as vrea altceva” s.a.m.d.Acea idee ,mai bine zis o pofta de-a mea era de dovlecei pane care pana la urma s-au transformat in omleta.A fost delicioasa tre sa recunosc,dar tot mi-e gandul la dovlecei pane cu mujdei de usturoi.Next time….
Ingrediente:

  • 1 dovlecel maaare(eu am folosit o jumatate care cantarea 800 g)
  • 4 oua
  • 2 cepe verzi(sau una uscata)
  • 3-4 linguri de ulei e.v.
  • sare ,piper
  • chives pentru decor

Taiem dovlecelul fasii(eu il pregatisem felii pt pane ) .

Intr-o tigaie adanca punem uleiul de masline si calim cepele tocate pentru un minut.Adaugam fasiile de dovlecel ,saram si piperam,acoperim si fierbem aprox.10 min cat sa se inmoaie un pic dovleceii,iar cand este gata lasam sa se raceasca.

Intre timp ungem cu un pic de ulei o tava cu diametrul de 25 cm .Batem ouale si le amestecam cu compozitia de dovlecei,apoi transferam in tava.Decoram cu chives tocat si coacem in jur de 25 de minute in cuptorul incalzit inainte.

Dupa ce se mai racoreste un pic putem servi alaturi de o salata.Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

27 comentarii la “OMLETA CU DOVLECEI LA CUPTOR”

  1. Foarte frumos arata!!!
    Am facut si eu de multe ori omleta cu dovlecei dar nu am incercat niciodata la cuptor. Mie imi mai place si cu ardei capia rosu, da o culoare superba la ompleta. Pupici!

  2. E super aceasta ompleta nu stiam cum se face,imi aduce aminte de copilarie, de pe vremea cind mergeam in tabara la Techirghiol,sau Eforie Sud.Multumesc ca ai postato,o fac imediat,am o fomica mmmmm.
    La multi ani pentru duminica ziua Sfintelor Florii !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare