Aperitive

PATE DE CASA DIN FICAT DE PUI

Intodeauna mi-a placut pate-ul si ori de cate ori mi-e pofta cumpar ficatei de pui si imi fac propria reteta de pate de casa din ficat de pui.

Sunt ani buni de cand il fac acasa si nu cred ca m-as intoarce niciodata la cel din comert din motive pe care le cunoasteti foarte bine si voi.
Reteta este una foarte simpla ,se face rapid iar rezultatul este delicios.

Ingrediente:

  • 650 g ficatei de pui
  • 250 g unt (200 + 50 )
  • 200 ml smantana de gatit
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml supa de legume (poate fi si de pui sau chiar apa )
  • 1 lingura rasa de  sare
  • 1 frunza de dafin
  • piper dupa gust
  • un varf de lingurita de nucsoara

Mod de preparare Pate de casa din ficat de pui

Tocam ceapa si usturoiul si le calim usor in uleiul de masline cateva minute. Eventual adaugand cate o lingura de apa sa nu se arda.
Adaugam apoi ficateii spalati si curatati bine,sarea,piperul,nucsoara ,frunza de dafin,supa (eu de data asta am pus apa ) si lasam la fiert pana se inmoaie ficateii.Atentie ,acoperiti tigaia cu un capac,astfel incat sa nu scada tot lichidul.
Cand ficateii sunt fierti (10-15 minute ) ,adaugati smanatana ,mai dati cateva clocote ,rasturnati compozitia intr-un bol si lasti-o sa se raceasca.Cand s-a racit mixati compozitia intr-un robot de bucatarie sau cu un mixer verical ,adaugand si untul moale (200 g ).
Gustati din paté si potrivit-l de sare daca mai este nevoie,apoi puneti-l in doua boluri,nivelati bine si deasupra puneti un topit (din cele 50 de g ) cat sa acopere suprafata.Pastrati la frigider.Pofta buna!
di-tati-1181