PIURE DE BOB USCAT

Ador bobul si n-as putea refuza niciodata o portie de piure de bob uscat. Are un gust deosebit, este fin, cremos, bogat in proteine si foarte satios. Bobul (vicia faba) este o planta leguminoasa care contine fibre, vitamine, saruri minerale si cu putine calorii. Asadar, este ideal in meniurile vegetariene, in dietele de slabire sau in perioadele de post. Consumati-l cat de des puteti, nu numai pentru ca este foarte gustos dar este si sanatos.

Ingrediente

  • 500 g bob uscat si decojit
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • 3-4 linguri de ulei de masline

Mod de preparare piure de bob uscat

Spalati bobul uscat si puneti-l la inmuiat in multa apa rece, timp de 10-12 ore.

Scurgeti apa, clatiti bobul inmuiat si inlocuiti-o cu alta proaspata. Transferati-l intr-un vas incapator si puneti-l pe foc.

Aveti grija si adunati spuma formata ori de cate ori este nevoie. Micsorati focul, acoperiti cu un capac si lasati la fiert timp de 40-50 de minute.

La jumatatea fierberii, adaugati ceapa feliata, cateii de usturoi, foaia de dafin si putina sare.

Continuati fieberea pana cand bobul a incaput sa se sfarame, semn ca este fiert suficient.

Scurgeti apa in exces, sarati dupa gust si mixati cu un mixer vertical pena cand obtineti un piure de bob uscat fin si cremos. Apoi incorporati 3-4 linguri de ulei de masline si gata.

Puteti manca piureul cald, dar si rece , stropit cu ulei de masline. Merge bine alaturi de peste sau fructe de mare, legume la gratar ciuperci la tigaie sau o salata mixta. Pofta buna!

Puteti incerca si >>> SUPA CREMA DE BOB

 

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

 

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *