SUPA CREMA DE BOB

 

Bine v-am regasit in 2017 ! Va doresc sa aveti un an nou cu sanatate,bucurii si impliniri pe toate planurile ❤️ .

M-am gandit ca in prima zi a anului sa va propun o reteta sanatoasa,hranitoare si simplu de facut,asa cum v-am obisnuit.Este o supa crema de bob,gustoasa si foarte usor de preparat.

Bobul (vicia faba) este o planta leguminoasa care contine fibre,vitamine,saruri minerale si cu putine calorii.Asadar,bobul este ideal in meniurile vegetariene si in dietele de slabire.Consumati-l cat de des puteti,nu numai pentru ca este foarte gustos dar este si sanatos.

 

Ingrediente

  • 400 g bob uscat,decojit
  • un cartof mare
  • o ceapa
  • doua linguri de ulei de masline
  • sare dupa gust

Mod de preparare supa crema de bob

Bobul va trebui inmuiat peste noapte,asa ca il spalati si il puneti intr-un bol cu multa apa rece.

Apoi,scurgeti-l si puneti-l intr-un vas,adaugati ceapa curatata,tocata mare si cartoful curatat si taiat felii groase.Turnati apa,acoperiti cu un capac si fierbeti la foc mic pana cand bobul se sfarama.Cand este aproape fiert puteti sara dupa gust.

Acum se poate baga blenderul vertical si mixa pana cand se obtine o compozitie omogena si cremoasa.Noua ne place supa crema de bob sa fie mai grosuta dar,daca o vreti mai fluida,adaugati apa si mai dati un  clocot doua.

*Pentru un plus de gust,mai puteti adauga si 100-150 ml smantana de gatit.

Mancati supa crema de bob calda,alaturi de cateva crutoane rapide si,daca doriti,un fir de ulei extravirgin de masline.Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *