PIZZA CU GORGONZOLA

 

Inca o reteta de pizza care ne place foarte mult este pizza cu gorgonzola.O prepar dupa gustul nostru,fie simpla,cu sau fara sos de rosii,cu mozzarella sau fara,fie mai adaug nuci,felii de pere,sunculita sau chiar struguri.

De data asta am facut una simpla,doar cu sos de rosii si gorgonzola si una pe care am presarat o mana de nuci tocate mare.

Orice varianta ati alege,va asigur ca este delicioasa,mai ales ca este facuta in casa cu manutele noastre.

 

Ingrediente

  • Aluat(pentru doua blaturi de 34-35 cm)
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata ,un pliculet )
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar (poate fi si brun sau miere /malt de orz )
  • 300 ml apa calda
  • Topping
  • 300 g gorgonzola dulce
  • 6 linguri suc concentrat de rosii
  • sare
  • optional (nuci,felii de pere,prosciutto cotto,struguri)

Mod de preparare pizza cu gorgonzola

Intai pregatim aluatul.Cernem faina intr-un bol mare ,facem o gropita in mijlocul ei , punem drojdia si zaharul dizolvate in putina apa calduta ( din cantitatea de 300 ml ) si lasam 10 minute pana incep sa apara mici bule la suprafata .

Adaugam si sarea ,apoi  incepem sa amestecam cu o lingura de lemn ,turnand apa calduta in fir .Cand am incorporat apa ,punem si cele 4 linguri de ulei extravirgin de masline .

Acum incepem sa framantam sanatos timp de 10-15 minute pana ce aluatul devine omogen si nelipicios .Nu trebuie sa fie tare dar nici prea moale .
Crestam suprafata aluatului ,acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam  la dospit pentru 40 -50 de minute ,intr-un loc caldut,ferit de curenti de aer.
 Dupa ce s-a scurs timpul,aluatul trebuie sa-si tripleze volumul.
Apoi il impartim in doua bucati si intindem cu mainile doua blaturi de 34-35 cm.
Pe unul dintre ele am intins 3 linguri de suc de rosii, 150 de grame de goronzola si sare.
Iar pe celalalt am pus 3 linguri de suc de rosii,150 g gorgonzola,o mana de nuci si sare.
Am incins cuptorul la putere maxima (250°C ) si le-am copt 25 de minute.Grozave,pofta buna !
Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *