PIZZA CU GORGONZOLA
Inca o reteta de pizza care ne place foarte mult este pizza cu gorgonzola.O prepar dupa gustul nostru,fie simpla,cu sau fara sos de rosii,cu mozzarella sau fara,fie mai adaug nuci,felii de pere,sunculita sau chiar struguri.
De data asta am facut una simpla,doar cu sos de rosii si gorgonzola si una pe care am presarat o mana de nuci tocate mare.
Orice varianta ati alege,va asigur ca este delicioasa,mai ales ca este facuta in casa cu manutele noastre.
Ingrediente
- Aluat(pentru doua blaturi de 34-35 cm)
- 500 g faina
- 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata ,un pliculet )
- 3-4 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar (poate fi si brun sau miere /malt de orz )
- 300 ml apa calda
- Topping
- 300 g gorgonzola dulce
- 6 linguri suc concentrat de rosii
- sare
- optional (nuci,felii de pere,prosciutto cotto,struguri)
Mod de preparare pizza cu gorgonzola
Intai pregatim aluatul.Cernem faina intr-un bol mare ,facem o gropita in mijlocul ei , punem drojdia si zaharul dizolvate in putina apa calduta ( din cantitatea de 300 ml ) si lasam 10 minute pana incep sa apara mici bule la suprafata .
Adaugam si sarea ,apoi incepem sa amestecam cu o lingura de lemn ,turnand apa calduta in fir .Cand am incorporat apa ,punem si cele 4 linguri de ulei extravirgin de masline .
Comentează folosind contul de Facebook