PORRIDGE CU FULGI DE CEREALE SI CAPSUNE

porridge-e-zuccine-0251

   Pentru un inceput de saptamana plin de energie, va aduc un mic dejun englezesc ,preparat cu lapte, fulgi de cereale, servit cu fructe de sezon si ciocolata amaruie.Si pentru ca noua ne place ca gustul sa fie usor dulceag,am adaugat si miere de data aceasta,dar merge si zaharul brun,sirop de artar sau agave.
Sper sa va tenteze si sa-l incercati.

Ingrediente pentru o portie :

  • 60 g fulgi de cereale (mix sau fulgi de ovaz,grau,secara,spelta… )
  • 350 ml lapte degresat 
  • 2 lingurite de miere
  • cateva bucati de ciocolata amaruie
  • 2-3 capsune
Punem intr-un vas,pe foc,laptele si cerealele si fierbem in jur de 5-7 minute la foc mediu pana ce compozitia incepe sa se ingoasa.Dupa racire va deveni mult mai consistenta.
Punem porridge-ul intr-un bol,turnam deasupra mierea si decoram cu bucati de capsune si ciocolata.
Este foarte simplu de facut,putem folosi fructe de sezon sau ce avem la indemana iar ciocolata se poate inlocui cu merisoare,stafide,curmale,nuci,alune,migdale sau diverse seminte .

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “PORRIDGE CU FULGI DE CEREALE SI CAPSUNE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare