PRAJITURA BOUNTY

 

Cand ma gandesc la o prajitura cu cocos imi vine in minte prajitura bounty .Mi-a placut varianta Cristinei ,este atat de buna si usor de facut incat a devenit una din preferatele noastre.

Daca va place cocosul trebuie s-o incercati,este absolut delicioasa ,cu gust pregnant de cocos .

 

Ingrediente

  • Blat
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 4 oua
  • 3 linguri cu varf de cacao
  • 1 lingura de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de lapte
  • o lingura esenta de rom

 

  • Crema de cocos
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri de gris
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 250 g nuca de cocos deshidratata
  • 200 g ciocolata si 3 linguri de lapte pentru decor

Mod de preparare prajitura bounty

Prima data preparam blatul .Intr-un bol mare frecam untul moale cu zaharul pana cand obtinem o compozitie cremoasa.Apoi adaugam laptele,romul si ouale,unul cate unul ,amestecand foarte bine dupa fiecare.

Incorporam faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt.

prajitura bounty

 

Transferam aluatul intr-o tava (23 x 33 cm ) acoperita cu hartie de copt .Eu ud hartia inainte si se muleaza bine pe tava .

Coacem 25-30 de minute la 180 °C ,pana trece testul cu scobitoarea .

prajitura bounty.jpg 1

 

Lasam blatul in tava sa se raceasca si ne ocupam de crema .

Intr-o craticioara punem laptele cu grisul si zaharul sa fiarba .Dupa ce a dat in clocot ,mai lasam 3-4 minute pana se mai ingroasa.

088

Dam de pe foc si lasam la racit.Apoi punem untul moale ,cocosul si amestecam energic (sau mixam ) pentru a omogeniza bine crema .

Punem crema peste blat si o intindem uniform cu o spatula,apoi  ciocolata topita impreuna cu laptele.

101-tile

 

Punem prajitura la rece o ora si apoi putem s-o taiem .Prajitura bounty este grozav de buna si v-o recomand din suflet,pofta buna!

006

 

 

007

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

16 comentarii la “PRAJITURA BOUNTY”

  1. Buna ziua! Am o intrebare: ce functie folositi la coacerea blatului daca aveti un cuptor electric?
    Eu am facut reteta astazi, am o tava de 30/40 cm si am folosit caldura numai de jos iar blatul nu a crescut.
    Acum fie este tava prea mare, fie functia nu este buna sau nu mai stiu ce sa ma fac?

    Va multumesc!

    1. Buna,Alexandra.Folosesc functia de incalzire traditionala inferioara si superioara.Tava pe care am folosit-o eu este de 23×33 cm (scrie asta si in reteta),deci tava ta e prea mare.Cand coci un blat,caldura trebuie sa fie si sus si jos.astfel,caldura se distribuie uniform si blatul se coace cum trebuie.Cu drag!

  2. Am urmat reteta exact si a iesit foarte buna prajitura.Astept sa aud comentariile sotului diseara si a musafirilor maine 😀.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *