PRAJITURA CU MOUSSE DE ANANAS

 

 

Prajitura cu mousse de ananas,un desert racoritor,aromat si delicios .Blatul umed de cacao,impreuna cu piscoturile siropate si mousse-ul delicat de ananas sunt combinate perfect iar rezultatul este grozav.

 

 

Ingrediente

  • Blat 
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 3 linguri de cacao
  • 1 lingura de praf de copt
  • 4 linguri de lapte
  • Mousse de ananas
  • 400 ml smantana pentru frisca (250 ml +150 ml )
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • o lingura esenta/extract de vanilie
  • 10 g glatina ( 5 foi sau un pachetel praf )
  • 300 g ananas din compot
  • 50 ml sirop din compot
  • 12-13  piscoturi
  • 150 ml sirop de ananas din compot
  • 70 g fulgi de cocos

Mod de preparare prajitura cu mousse de ananas

Prima data preparam blatul .Intr-un bol mare frecam untul moale cu zaharul pana cand obtinem o compozitie cremoasa.Apoi adaugam laptele,romul si ouale,unul cate unul ,amestecand foarte bine dupa fiecare.

Incorporam faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt.

prajitura cu mousse de ananas

Transferam aluatul intr-o tava (23 x 31 cm ) acoperita cu hartie de copt .Eu ud hartia inainte si se muleaza bine pe tava .

Coacem 25-30 de minute la 180 °C ,pana trece testul cu scobitoarea .Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam sa se raceasca foarte bine.

prajitura cu mousse de ananas

Punem si gelatina la hidratat in apa rece in cazul in care folosim foi .Apoi se stoarce de apa si se topeste la baie de abur sau microunde in cei 50 ml sirop de ananas din compot.

Daca aveti gelatina praf puneti-o la hidratat direct in cei 50 ml de sirop din compot .

Mousse-ul de ananas se prepara foarte simplu .Punem ananasul din compot intr-un blender si mixam pana cand se transforma in piure ,nu foarte fin.Adaugam peste el in blender 250 ml de smantana pentru frisca si mai pulsam doar pana cand se intareste frisca (aveti grija sa nu mixati prea mult pentru ca devine unt ),apoi transferam compozitia intr-un bol.

prajitura cu mousse de ananas

In alt bol amestecam restul de smantana pentru frisca cu mascarponele,vanilia si zaharul pudra pana obtinem o crema consistenta.

Apoi unim cele doua compozitii si incorporam gelatina.Luati din crema cate o lingura doua si adaugati la gelatina racorita,amestecand mereu,astfel nu riscam sa avem cocolase de gelatina in mousse.

prajitura cu mousse de ananas.jpg1

Montarea prajiturii.Acoperim tava in care am copt blatul cu folie de plastic alimentara si punem blatul cu „fundul ” in sus ca sa avem o suprafata dreapta .

Punem un strat subtire din crema si asezam piscoturile insiropate in sucul din compot .Acoperim cu restul de crema si presaram fulgii de cocos.

prajitura cu mousse de ananas.jpg2

Acoperim suprafata prajiturii cu folia de plastic si punem prajitura la rece cateva ore .Eu prefer peste noapte ,se taie mult mai frumos si gelatina se incheaga perfect.

prajitura cu mousse de ananas

*Nota

Nu folositi ananas ,kiwi,papaya sau smochine proaspete  in combinatie cu gelatina .Ele contin enzime care rup filamentele din gelatina,anuland astfel gelificarea.

Le puteti folosi doar gatite ,distrugand enzimele vinovate  🙂 .

prajitura cu mousse de ananas

prajitura cu mousse de ananas

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “PRAJITURA CU MOUSSE DE ANANAS”

  1. Multumim pentru reteta ,am facuto este o nebunie . Eu nu am pus piscoturi si am insiropat blatul cu siropul de la ananas si iam adaugat si un pic de lichior malibu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *