PRAJITURA CU SPUMA DE CAPSUNI

Prajitura cu spuma de capsuni sau Spumoasa este un desert atat de fin si parfumat incat nu m-as satura niciodata de ea. Imi place pentru ca este foarte usor de preparat, necesita putine ingrediente si, trebuie sa recunosc, imi place la nebunie spuma de capsuni.

Eu zic s-o incercati daca va plac deserturile cu capsuni, mai ales ca suntem in plin sezon al acestor fructe minunate.

Multumesc Laura pentru reteta delicioasa!

 

Ingrediente

  • 2 pachete aluat foietaj ( 2 x 275 g/unul)
  • 250 g capsuni proaspete ( sau congelate)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 3 albusuri
  • 300 g zahar (250 g +50 g)
  • zahar pudra pentru decor (optional)

Mod de preparare prajitura cu spuma de capsuni

Pima data coaceti foile de aluat foietaj. Incalziti cuptorul la 180°C, desfaceti foietajul intr-o tava si intepati-l din loc in loc cu o furculita. Asezati deasupra alta tava ( astfel incat sa tina aluatul presat ca sa nu se umfle la cuptor) si coaceti 20-25 de minute pana se rumeneste frumos.

Lasati-l la racit si asa procedati si cu a doua foaie iar dupa ce este gata, taiati-o in forma dorita ( patrat, dreptunghi) sau pur si simplu, sfaramitati-o.

Lasati foile deoparte si ocupati-va de spuma de capsuni.

Spalati, curatati capsunile si maruntiti-le bine cu o furculita sau cu un mixer vertical, asa cum  procedat eu.

Transferati-le intr-o craticioara, adaugati zaharul, zeama de lamaie si puneti vasul pe foc.

Fierbeti pana cand se formeaza un sirop legat ( ca pentru dulceata) sau, daca aveti un termometru,masurati temperatura, la 117-118°, stingeti focul.

*Va trebui sa va sincronizati si cu bezeaua, asa ca, daca aveti un mixer cu stand, puneti la mixat albusurile cu cele 50 g de zahar ramase.

Siropul fierbinte se toarna in fir peste bezea si se mixeaza continuu. Dupa ce am incoroprat tot siropul de capsuni, continuam sa batem pana cand spuma ajunge la temperatura camerei si are o consistenta ferma.

Acum nu va ramane decat sa asamblati prajitura cu spuma de capsuni.

Asezati foietajul intreg pe o tava, intindeti uniform cu o spatula spuma de capsuni si acoperiti cu cel portionat. Sau, il puteti sfarama si distribui pe suprafata prajiturii.

Puneti prajitura la frigider 2-3 ore si apoi puteti manca. Daca doriti, o puteti decora cu zahar pudra sau capsuni proaspete. Pofta buna!

 

 

 

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *