RULADA DE CARNE TOCATA CU URDA SI PARMEZAN

 

Tot din meniul de Revelion,astazi va aduc reteta unei rulade din carne tocata cu urda si parmezan,absolut delicioasa si usor de facut .Desi contine putine ingrediente,are un gust grozav si o consistenta fina .

Eu am folosit carne tocata de porc dar iese foarte buna si cu carne de pui sau curcan.

O puteti servi alaturi de legume la tigaie,cartofi aromati la cuptor si o salata verde,este minunata,va asigur 🙂 .

 

Ingrediente

  • 600 g carne tocata (porc,pui sau curcan )
  • 350 g urda cremoasa (sau ricotta scursa foarte bine )
  • 100 g parmezan ras
  • 1 lingurita de sare
  • 250 g sunca feliata fin (sau jambon )
  • 60 ml ulei
  • 150 ml vin alb

Mod de preparare rulada din carne tocata cu urda si parmezan

Intr-un bol punem carnea tocata,urda,parmezanul ras fin si sarea.Amestecam bine ingredientele pana obtinem o compozitie omogena .

rulada de carne tocata cu urda si parmezan1

Rasturnati-o pe un covoras de silicon si dati-i forma de rulada.Imbracati rulada in fasiutele de sunca si legati-o cu ata de bucatarie.

rulada de carne tocata cu urda si parmezan2

Incingeti uleiul intr-o tigaie mare si rumeniti rulada bine pe toate partile.

rulada din carne tocata cu urda si parmezan

Apoi turnati vinul alb si fierbeti 3-4 minute cat sa se evapore alcoolul din el.Sarati si piperati ,apoi acoperiti ermetic vasul si fierbeti rulada la foc mic 30-40 de minute ,timp in care o mai intoarceti si pe celelalte parti.

Increcati daca este gata infigand o scobitoare in mijlocul ruladei.Daca iese suc ,continuati fierberea iar daca nu,rulada este gata .

rulada din carne tocata cu urda si parmezan

Este important sa fie acoperita ermetic in timpul fierberii,astfel lichidul nu scade si avem si un sos gustos de servit impreuna cu feliute de rulada.

Inainte de servire ,scoatteti rulada pe un capac de lemn si taiati atele,apoi feliati-o.

Va asigur ca merita s-oncercati,este simplu de facut si foarte gustoasa,cu un gust deosebit.Pofta buna !

rulada din carne tocata cu urda si parmezan

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *