SOS DE AVOCADO

Sos de avocado, o reteta pe cat de simpla si rapida, pe-atat de buna. Se poate manca alaturi de legume sau carne la gratar, in sandvisuri, ca aperitiv, intins pe felii de paine prajita sau crackers dar poate fi si un delicios condiment pentru paste sau salate.

Noi l-am mancat alaturi de niste frigarui de pui cu legume, a fost o combinatie grozava, delicioasa si sanatoasa.

Ingrediente

  • 2 avocado
  • 100 g iaurt simplu
  • o jumatate de ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • o lingura de zeama de lamaie
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • sare dupa gust

Mod de preparare sos de avocado

Intr-un vas sau in paharul mixerului vertical, intr-un blender sau robot de bucatarie, puneti ingredientele mentionate mai sus.

Mixati foarte bine pana cand ati obtinut o compozitie cremoasa.

Daca vreti sa folositi sosul pentru paste sau salate, mai pueti adauga inca 50-70 g de iaurt pentru a avea un sos mai moale, fluid.

Potrivit apoi gustul de sare, puteti adauga si putin piper proaspat macinat daca va place si sosul de avocado este gata. Pastrati-l la frigider pana in momentul folosirii.  Pofta buna!

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *