Salate

Tabbouleh. Reteta orientala de salata

In week-end ,pe langa hummus si lipii integrale ,am pregatit si salata asta aromata de patrunjel,numita si tabbouleh. Isi are originile in Orientul Mijlociu unde este servita pe pat de salata verde ca si aperitiv.

tabbouleh

Ingrediente:

 

  • 120 g patrunjel proaspat ( 2 legaturi mari )
  • 2-3 frunze de menta proaspata (sau o lingurita uscata )
  • 1 rosie mare
  • 1 ceapa mica
  • 50 g bulgur ( sau cus-cus )
  • zeama de la o lamaie
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinate

 

Mod de preparare pentru reteta tabbouleh:

 

Spalam si zvantam patrunjelul proaspat si-l tocam mare.
Rosia o golim de interior si-o tocam cubulete.Tocam si ceapa fin iar bulgur-ul il punem la inmuiat in apa rece pentru 5 minute,apoi il scurgem.Uneori eu mai folosesc si cus-cus pe care il acopar cu 60 ml apa fierbinte si-l las sa absoarba lichidul.
Intr-un bol mare punem patrunjelul,bulgurul,rosiile si ceapa.
tabbouleh
Saram si piperam dupa gust,adaugam zeama de lamaie si uleiul de masline,menta tocata si amestecam bine pentru omogenizare.
Servim salata imediat ,alaturi de hummus si lipii. A iesit absolut delicioasa.
Spor la treaba si pofta buna!
tabbouleh

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.