TOCANITA DE DOVLECEI

 

 

Tocanita de dovlecei este una dintre mancarurile mele preferate vara.Este o mancare simpla si gustoasa,preparata doar din cateva ingrediente la indemana tuturor.

 

 

 

Ingrediente

  • 3 dovlecei (700 g)
  • 2 cepe medii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 400 g pulpa de rosii
  • 4-5 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • o frunza de dafin
  • marar

Mod de preparare tocanita de dovlecei

Spalam si curatam legumele.Ceapa o tocam mai mare,usturoiul feliute iar dovleceii cuburi sau felii,la alegere.Am folosit zucchini pentru ca se gasesc din belgug aici,dar si cu dovlecei autohtoni,iese minunata 🙂 .

Incalzim uleiul de masline intr-o cratita si calim ceapa si usturoiul pana se inmoaie la foc mic-mediu.Adaugam si-un pic de sare,va scoate apa din ceapa si nu se va arde.

Adaugti feliile de doovlecei si gatiti pana incep sa se inmoaie usor.Nu amestecati excesiv ,sa nu se zdrobeasca dovleceii.

Puneti pulpa de rosii ,sare si piper dupa gust si o cana de apa.

*Daca folositi rosii proaspete,decojiti-le si maruntiti-le in blender.

Acoperiti vasul si fierbeti pana cand dovleceii s-au inmuiat .Nu fierbeti preaa mult,dovleceii trebuie sa fie moi dar inca crocanti.

Cand este gata,adaugati mararul tocat.

 

tocanita de dovlecei

Mancati tocanita simpla sau alaturi de o bucata de piept de pui picant la gratar.Este absolut delicioasa,pofta buna !

tocanita de dovlecei

tocanita de dovlecei

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *