TORT CU CIOCOLATA,MASCARPONE SI ANANAS

De ziua mea si-a blogului meu drag,care a implinit 6 anisori,mi-am dorit un tort naked  si am preparat un tort cu ciocolata,mascarpone si ananas.A fost divin,ciocolatosii mei au fost foarte incantati de combinatia intre blaturi umede cu cacao si crema de ciocolata cu mascarpone si bucati de ananas.

Am folosit ananas in suc propriu,usor acrisor,dar se poate face la fel de bine si cu ananas proaspat.Este un tort delicios,deloc pretentios si nu necesita foarte mult timp de preparare.

Daca va tenteaza,va invit sa-l incercati de sarbatori sau macar la o ocazie speciala 🙂 .

Ingrediente

  • Blat (2x22cm diametru)
  • 250 g faina
  • 60 g cacao
  • 300 g zahar
  • un varf de lingurita de sare
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 125 ml ulei
  • 250 ml iaurt simplu
  • 125 ml cafea tare
  • Crema de ciocolata cu mascarpone si ananas
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 350 g ciocolata de menaj (50% cacao)
  • 250 g mascarpone
  • 250 g ananas din conserva (in suc propriu)
  • Decor
  • 3 felii de ananas (scurse de suc )
  • o cireasa confiata

Mod de preparare tort cu ciocolata,mascarpone si ananas

Intai preparati crema de ciocolata pentru ca va trebui sa stea la rece cateva ore.

Incalziti smantana pentru frisca pana atinge punctul de fierbere .Adaugati ciocolata rupta bucatele si amestecati pana se topeste complet.Dati la rece cateva ore sau peste noapte si apoi mixati-o pana se dubleaza in volum.

tort cu ciocolata,mascarpone si ananas

Intre timp,preparati blaturile.

Asadar,intr-un vas amestecam ingredientele lichide ( ouale,uleiul,iuaurtul si cafeaua ) iar in altul cele solide (faina,cacaoa ,zaharul,sarea,praful de copt,bicarbonatul ).

Le unim si amestecam doar cat este necesar sa se omogenizeze compozitia .Obtinem un aluat care curge de pe tel.

tort cu ciocolata,mascarpone si ananas

Impartim compozitia in doua parti egale.

TORT CU CIOCOLATA,MASCARPONE SI ANANAS

Transferam fiecare parte de aluat in doua forme (acoperite cu hartie de copt pe fund si unse cu unt pe margini )  cu diametrul de 22 cm si le coacem 30-35 de minute la 175 °C.

Daca nu aveti doua forme ,coaceti blaturile pe rand ,apoi lasati-le sa se raceasca pe un gratar.

Dupa ce se racesc complet,taiati-le pe fiecate in doua foi.Aveti grija insa cum le manuiti pentru ca se rup foarte usor .

blat umed

 

In crema, adaugati mascarponele,mixati cat sa se omogenizeze si,la final adaugati ananasul tocat.

Intindeti pe fiecare blat cate o parte din crema cu bucati de ananas.

tort cu ciocolata ,mascarpone si ananas

Decorati cu crema pusa deoparte si bucati de ananas .

Pastrati tortul la rece pana in momentul servirii.Pofta buna !

tort cu ciocolata ,mascarpone si ananas

tort cu ciocolata ,mascarpone si ananas

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “TORT CU CIOCOLATA,MASCARPONE SI ANANAS”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *