TORT FERRERO ROCHER

De ziua sotului am pregatit un tort Ferrero Rocher,un desert minunat, ciocolatos, elegant, absolut grozav. Are blat cu cacao si alune prajite si macinate, udat din belsug cu un sirop cu cognac, crema ganache cu nutella si decorat cu alune tocate si bomboane Ferrero Rocher.

Este senzational, mai ales a doua zi, dupa ce se imprietenesc aromele si vi-l recomand din suflet. Este prefect pentru orice ocazie festiva si, va asigur ca va vi apreciat de oricine il va gusta.

 

Ingrediente

  • Blat (22 cm diametru)
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina (40 g )
  • 1 linguri de cacao (30 g )
  • 2 linguri de alune prajite si macinate (30 g)
  • o lingurita rasa de praf de copt
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • o lingura rasa de zahar
  • o lingura de cognac
  • Crema
  • 200 g ciocolata de menaj (50% cacao)
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 200 g nutella
  • Decor
  • 2-3 linguri de alune taiate mare
  • 8 bomboane Ferrero Rocher

Mod de preparare tort Ferrero Rocher

Intai de toate, preparam crema. Incalzim smantana pentru frisca si, cand a atins puncul de fierbere, stingem focul si adaugam ciocolata tocata. Amestecam bine sa se topeasca complet toata ciocolata si adaugam nutella. Omogenizam foarte bine si lasam crema la rece.

Intre timp, preparam si blatul. Separam ouale si albusurile le mixam bine pena devin spuma, apoi adaugam treptat zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu sarea su cele doua linguri de ulei.

Incorporam galbenusurile, faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt iar la final, alunele macinate fin.

Acoperim o tava rotunda cu harie de copt si turnam compozitia, niveland-o bine.Coacem 30 de minute la 180°C. Facem testul cu scobitoarea pentru siguranta 🙂 .

Dupa ce se coace, scoatem blatul din forma si il lasam sa se raceasca pe un gratar. Cand e rece complet, il taiem cu grija in 3 bucati.

Siropul se prepara simplu amestecand apa cu zaharul si cognac-ul.

Crema o mixam foarte bine pana cand isi mareste volumul.

Avem tot ce ne trebuie, asadar putem asambla tortul.

Insiropam primul blat si il ungem cu o parte din crema, adaugam pe al doilea, siropam, intindem alta parte din crema. Si la final ultimul blat, siropam si imbracam cu crema ramasa (avand grija sa ne ramana 2 linguri pentru avelinele de decor).

Dupa ce am imbracat tortul in crema, tapetam marginea cu alune tocate. Cele doua linguri de crema ramase le transferam intr-un sac a poche cu dui  cu varful rotund si facem 8 aveline pe care vom aseza bomboanele Ferrero Rocher.

Pastram tortul  la rece pana in momentul servirii. Pofta buna !

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “TORT FERRERO ROCHER”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *