Trucuri și sfaturi culinare

5 feluri de mâncare pe care trebuie să le încerci

Tendințele alimentare vin și pleacă, dar unele ingrediente sunt piatra de temelie pentru multe rețete din lume. În lista de mai jos regăsești 5 feluri de mâncare pe care trebuie să le încerci măcar o dată în viață.

Bucătarii adoră să le dea pasionaților de gastronomie bucăți neobișnuite de carne ambalate în mâncăruri sofisticate.

Feluri de mâncare pe care trebuie să le încerci

E posibil să nu ai ocazia să călătorești în fiecare țară de pe pâmânt. Poți gusta oricând din cultura unei țări delectându-te cu preparatele sale. Sunt multe restaurant cu specific pe care le poți încerca atunci când vrei să experimentezi puțin din cultura unei zone de pe glob. Lasă papilele gustative să aibă măcar ele parte de o aventură culinară.

Beef Wellington, Marea Britanie

E un fel de mâncare care a căzut în disgrație și apoi a devenit din nou popular de mai multe ori decât putem număra. Originile cărnii de vită Wellington sunt la fel de neclare precum legătura sa cu Arthur Wellesley, primul Duce de Wellington. În mod tradițional este o friptură de vită, acoperită cu pate și un amestec extrem de mărunt de ciuperci, eșalotă și ierburi, învelite în aluat foietaj. Totul se prepară la cuptor. Popularitatea sa se datorează în mare parte lui Gordon Ramsay, care l-a făcut unul dintre felurile sale preferate de mâncare.

Supa de ceapă, Franța

Foarte puține feluri de mâncare sunt la fel de reconfortante ca supa franțuzească de ceapă. E un amestec de ceapă gătită încet, caramelizată într-o supă completată cu vin alb și coniac. Se crede că o versiune a supei a existat cel puțin din epoca romană. Versiunea modernă își are originea în Parisul secolului al XVIII-lea. Supa se servește într-un ramekin, acoperită cu o baghetă și brânză la grătar.

Rață Peking, China

Rața Peking e un fel de mâncare gătit și consumat la Beijing încă din epoca imperială. Astăzi însă, rața Peking este un preparat chinezesc favorit în întreaga lume. Există nenumărate metode de preparare și gătire a raței. Inițial, aceasta a fost prăjită într-un cuptor închis până când bucătăriile dinastiei Qing au dezvoltat stilul cuptorului deschis pentru a găti mai multe rațe în același timp. Rața este apoi servită cu clătite chinezești aburite, castraveți, ceapă verde și sos de fasole dulce.

Shakshuka, Orientul Mijlociu

Revendicat ca un preparat ce-și are orginile în toată Africa de Nord și Orientul Mijlociu, istoria rețetei orginale de Shakshuka este pur și simplu imposibil de aflat. Tot ce știm este că este un fel de mâncare incredibil de gustos și sățios. A devenit un mic dejun popular și o masă de brunch în întreaga lume. Este de obicei gătit ca o reducție de roșii, ceapă și o serie de condimente înainte ca ouăle să fie poșate deasupra.

Laksa, Malaezia

O supă picantă, dulce, acrișoară și parfumată din Asia de Sud-Est, laksa este asociată în cea mai mare parte cu Malaezia. Originile sunt încă necunoscute, cu mai multe teorii în diferite țări. Există o gamă largă de laksa, de la soiuri regionale la diferențe de preparare. De obicei, fie se prepară cu lapte de cocos, fie cu asam acru făcut cu tamarind. Supa se face cu tăiței groși de grâu sau vermicelli de orez și se servește cu pui, creveți sau pește.

Ca să poți experimenta cât mai multe preparate specific unei alte țări, îți recomandăm să comanzi mâncarea din aplicația eatZZ. Restaurantele înscrise pe eatZZ sunt transparente cu clienții și le oferă toate detaliile despre preparatele pe care le au în meniu.

Toate restaurantele din aplicația eatZZ sunt #unulpentrualtul, dar cea mai mare preocupare a lor este față de clienții care le trec pragul zi de zi sau le comandă mâncarea. Niciodată nu a fost atât de simplu şi rapid să îţi comanzi mâncarea preferată. Pe www.eatzz.ro găsești tot ceea ce poftești: de la mâncare tradiţională românească până la mâncare chinezească.

Descarcă aplicația și poți comanda oricând, de oriunde. Restaurantele din aplicația eatZZ au meniuri ușor de accesat, numai bune de vizionat.

Un bol alb cu supă de ceapă