Gătește Frigănele din pâine toast și cârnăciori
Ingrediente
- 8 felii de pâine toast, integrală
- 8 cârnăciori cabanos
- 3 ouă
- sare și piper
- 80-100 gr pesmet
- 1-2 linguri ulei
Mod de preparare
Iată cât de simplu și rapid preparăm Frigănele din pâine toast și cârnăciori!
Mai întâi prăjim cârnații în puțin ulei, sau putem opta pentru a-i prepara la grătar.
Îi lăsăm să se tempereze și îi tamponăm cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta grăsimea de pe ei.
Amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper.
Aplatizăm ușor feliile de pâine toast cu ajutorul sucitorului de aluaturi, pentru a le putea manevra.
La unul din capetele feliilor de pâine așezăm câte un cârnăcior și le rulăm. Capetele exterioare al feliilor de pâine le ungem cu puțin din ouăle amestecate. Le presăm ușor pentru a nu se desface în timpul prăjirii.
În tigaia în care am prăjit cârnații, vom prăji și frigănelele.
Trecem rulourile din felii de pâine cu cârnați mai întâi prin compoziția de ouă, apoi prin pesmet. Le rumenim la foc mai intens, întorcându-le pe toate părțile.
Pentru a le putea manevra mai ușor, eu le-am secționat în două.
Frigănelele din felii de pâine toast și cârnăciori pot fi preparate și la cuptor, dacă se dorește a se exclude grăsimea.
COMENTARII