Aperitive

Frigănele rulate cu șuncă și cașcaval

Rețeta acestor Frigănele rulate cu șuncă și cașcaval face parte din categoria rețetelor de gustări rapide, preparate cu ce mai avem prin frigider.

Pentru că mai aveam câteva felii de pâine toast, câteva felii de șuncă și puțin cașcaval, am rezolvat un mic  dejun de weekend, rapid, gustos și sățios.

Sunt foarte atractive așa rulate, frumos rumenite și crocante. Sunt bune atât calde, alături de o cană cu ceai sau o cană cu lapte, dar sunt bune și reci, luate la pachet.

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook 

* De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Iar pe grup veți putea încarca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Frigănele rulate cu șuncă și cașcaval

Gătește Frigănele rulate cu șuncă și cașcaval

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

10

Frigănele rulate cu șuncă și cașcaval

Ingrediente

  • 10 felii de pâine toast, mari
  • 10 felii subțiri de șuncă
  • 10 fâșii de cașcaval afumat
  • 10 fâșii de gogoșari în oțet
  • 3 ouă
  • sare și piper
  • 100 gr pesmet
  • 100 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Iată cât de simplu se prepară Rețeta de Frigănele rulate cu șuncă și cașcaval!

Mai întâi pregătim ouăle pe care le batem bine presărate cu sare și piper.

Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, aplatizăm bine feliile de pâine.

Pe fiecare felie de pâine aplatizată așezăm o felie subțire de șuncă. Îi îndoim marginile spre interior să nu depășească felia de pâine. Așezăm la un capăt o fâșie de cașcaval și una de gogoșar și rulăm strâns felia de pâine cu ingredientele în interior. Procedăm așa cu toate feliile de pâine.

Când avem toate rulourile gata, punem uleiul la încins. Trecem rulourile mai întâi prin ouă, apoi prin pesmet și le așezăm în tigaia cu uleiul încins. Le rumenim rapid întorcându-le pe toate părțile, la foc mediu spre mare.

Se vor rumeni foarte repede, deci avem grijă să le întoarcem rapid pe toate părțile.

Important la aceste frigănele este să avem felii cât mai subțiri de șuncă, pentru a le putea rula frumos.

Să vă fie de folos!