Gătește Pui în sos de roșii cu smântână
Ingrediente
- pulpele și pieptul de la un pui fraged, de curte
- sare și piper
- 1 l apă
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 4-5 roșii de grădină, bine coapte
- 3 ardei capia, copți
- 2 linguri de smântână acră
- 1 crenguță de cimbru
- 1-2 foi de dafin
Mod de preparare
Începem prin a fierbe carnea de pui, în apă cu o linguriță de sare, doar până se pătrunde ușor și se topește grăsimea.
După cum am spus în introducere, carnea de pui a fost ușor împănată cu grăsime.
Cu un polonic, separăm grăsimea din supa de pui, după ce înlăturăm bine spuma.
Punem această grăsime într-o tigaie și prăjim bucățile de pui, bine scurse.
Le rumenim frumos pe toate părțile, apoi adăugăm ceapa tocată și 2 căței de usturoi, tocați și ei.
Când ceapa devine sticloasă, adăugăm roșiile decojite și tocate, dar și ardeii copți, tocați mărunt.
Dau un gust dulceag, tare bun, ardeii copți!
Adăugăm crenguța de cimbru, câteva frunze de busuioc și foile de dafin, sare și piper și acoperim vasul lăsând mâncarea să fiarbă la foc încet 15-20 de minute.
În ultimele 5-6 minute, adăugăm smântâna și un cățel de usturoi răzuit.
Este delicioasă mâncarea de pui în sos de roșii cu smântână, servită cu mămăliguță caldă și brânză telemea!
Opțional, putem adăuga și pătrunjel verde, tocat mărunt.
Vedeți și rețeta în imagini, accesând galeria foto de mai sus!
COMENTARII