Gătește Chiftele de ton cu cartofi și ciuperci
Timp de preparare
20
Porții
20
Ingrediente
- 600 gr file de ton în ulei de măsline
- 3 cartofi medii
- 150 gr ciuperci din conservă
- 4-5 buc. gogoșari în oțet
- 1 ceapă roșie
- 1 legătură de pătrunjel
- sare și piper
- pesmet
Mod de preparare
Pregătim ingredientele pentru delicioasele Chiftele de ton cu cartofi și ciuperci.
Mai întâi punem la fiert cei trei cartofi. Îi lăsăm să fiarbă până încep să se pătrundă la testul cu furculița. Îi trecem prin jet de apă rece, îi curățăm și îi dăm pe răzătoare.
Scurgem fileul de ton de ulei, scurgem bine ciupercile din conservă. Curățăm ceapa și o tăiem în bucăți mai mari.
Punem în vasul robotului ceapa cu măslinele fără sâmburi, ardeii și ciupercile și le mărunțim, dar cu grijă să nu le transformăm în pastă. Putem să le tocăm mărunt și la cuțit.
Amestecăm aceste ingrediente cu fileul de ton, cartofii răzuiți și pătrunjelul verde tocat mărunt.
Adăugăm sare și piper și omogenizăm compoziția.
Formăm și coacem chiftelele de ton cu cartofi și ciuperci.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Pregătim formele de brioșe pe care le ungem ușor cu ulei scurs de la ton. Le așezăm într-o tavă de copt.
Cu mâinile umezite tot cu puțin ulei, luăm din compoziția de mai sus și modelăm biluțe cât mingea de ping pong. Le trecem prin pesmet și le așezăm în formele de brioșe.
Apoi le dăm la cuptor până se rumenesc frumos la suprafață și pesmetul devine crocant.
Nu necesită decât 15-20 de minute, având în vedere că nu folosim ingrediente crude.
Sper să le testați cu încredere, că tare delicioase sunt!
COMENTARII