Gătește Cuburi din supă concentrată de pui
Timp de preparare
60 min
Porții
30
Ingrediente
- carnea de la un pui
- 2 l de apă
- sare
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1/2 rădăcină de țelină
- 1 păstârnac
- 2 lingurițe legume uscate, sau vegeta de casă
Mod de preparare
Pentru a pregăti o rețetă de cuburi din supă concentrată de pui, fiecare poate adăuga ingrediente după gust.
Noi, am preparat mai întâi supa concentrată de pui, iar din carne și legume am pregătit o delicioasă tocăniță la care am mai adăugat și 2 cartofi și puțin sos de roșii.
Așadar, fierbem supa de pui în modul clasic. Mai întâi fierbem carnea în apă cu sare, apoi adăugăm legumele.
Fiind apă puțină și ingrediente multe, gustul supei a fost foarte concentrat.
La final, strecurăm supa și, opțional, pentru un plus de gust, mai adăugăm și legumele uscate măcinate fin.
Legumele prin uscare își potențează și mai mult aromele.
Lăsăm supa de pui concentrată la răcit, apoi punem în formele pentru cuburi de gheață.
Le acoperim cu folie de prospețime și le introducem la congelator. Le lăsăm până când cuburile de supă sunt perfect înghețate și le desfacem din forme. Le punem în pungi de congelator, împachetându-le cumva mai separate, pentru a le putea desface ulterior.
Putem să le lăsăm în formele de cuburi, dacă știm că nu ne trebuie formele ulterior.
Sper să vă inspire și să vă fie de folos această rețetă de cuburi din supă de pui concentrată!
COMENTARII