Gătește Gogoși cu mere și banane în aluat
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
30
Ingrediente
- 750 gr mere răzuite
- 1 linguriță de scorțișoară
- 2 banane medii, foarte coapte
- 3 ouă medii
- 400 gr iaurt cu 3,5 % grăsime
- 10 gr praf de copt
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 500-550 gr făină
- 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare
Începem prin a amesteca merele răzuite cu scorțișoara. Bananele le decojim și le procesăm cu ajutorul unui blender, apoi le adăugăm peste mere.
Amestecăm praful de copt cu iaurtul și imediat adăugăm amestecul peste mere și banane.
Ouăle le mixăm cu un praf de sare până devin ușor spumoase. Le încorporăm în compoziția de mai sus.
La final, adăugăm făina cernută și omogenizăm aluatul.
Cantitatea de făină se va pune în funcție de cât de zemoase sunt merele. Urmărim să obținem o compoziție mult mai groasă decât a clătitelor. Nu va fi o compoziție cursivă, dar nici foarte fermă ca la gogoșile clasice.
Punem o tigaie adâncă, sau un ceaun cu ulei la încins. Luăm cu lingura din aluatul de gogoși și scufundăm în ulei. Punem 5-6 gogoși odată și le lăsăm să se rumenească bine pe prima parte, apoi le întoarcem.
Focul se va întreține la intensitate mai mare spre maximă la prima rundă. Pe măsură ce uleiul se încinge, mai micșorăm intensitatea focului.
Foarte mult contează intensitatea focului la aceste gogoși. Dacă folosim flacăra sub medie gogoșile se vor îmbiba cu ulei. Însă dacă folosim flacăra la intensitate maximă gogoșile se vor rumeni rapid, dar interiorul va rămâne necopt.
Așadar, nu ezitați să încercați aceste gogoși cu mere și banane și să-i răsfățați pe cei dragi cu ele, că tare bune sunt!
Le puteți servi pudrate cu zahăr cu aromă de vanilie!
Spor și poftă bună!
Pentru a vedea și rețeta în imagini, dați click pe galeria foto de mai sus!
COMENTARII