Gătește Tagliatelle cu ficat în sos picant
Timp de preparare
60 min
Ingrediente
- 500 gr ficat de pui
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 1 ceapă mare
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri sos de soia
- 150 gr ketchup picant
- 100 gr zacuscă( opțional)
- puțin busuioc uscat
- 1/2 linguriță boia de ardei dulce și afumată
- 250 gr tagliatelle
- apă și sare pentru fiert pastele
- 1 legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare
Iată cât de simplu se prepară rețeta de tagliatelle cu ficat în sos picant.
Mai întâi curățăm ficatul de pui. Apoi îl tragem la tigaie în ulei încins, împreună cu ceapa tocată mărunt și doi căței de usturoi, de asemeni tocați. Lăsăm ingredientele să se pătrundă bine, iar din când în când le amestecăm ușor și le stropim cu sos de soia.
Între timp, punem tagliatellele la fiert în apă clocotită, cu o linguriță de sare.
Când ceapa și usturoiul sunt bine pătrunse, iar ficatul rumenit, le mai stropim cu puțină apă de la paste. Adăugăm puțin busuioc uscat și bine mărunțit și boiaua de ardei. Apoi, adăugăm ketchupul, zacusca și amestecăm ușor ingredientele să se omogenizeze sosul.
Când ficatul de pui este bine pătruns, adăugăm și pastele scurse. Mai completăm cu puțină apă din cea în care au fiert pastele. Adăugăm și un cățel de usturoi răzuit și mai lăsăm tagliatellele cu ficat în sos picant 5-6 minute, pentru a se întrepătrunde bine gusturile. La final, după stingerea focului, adăugăm pătrunjelul verde, tocat.
Am servit deliciosul preparat cu gogoșari în oțet. O nebunie!
Spor și poftă bună!
COMENTARII