Paste / Orez

Tagliatelle cu ficat în sos picant

Pregătim deseori ficat de pui în diferite sosuri, iar de data aceasta am pregătit pentru un prânz consistent: Tagliatelle cu ficat în sos picant.

Foarte bine se combină și pastele cu ficatul de pui! Pastele sunt cele la care apelăm cel mai mult atunci când ne dorim o mâncare rapidă, dar consistentă. Ne plac toate tipurile de paste, de la spaghete, tăiței, tagliatelle și alte cele.

Avantajul rețetelor cu paste făinoase este acela că sunt foarte versatile. Se pot combina în cele mai diferite moduri. Se pot adăuga în aperitive, în salate, se pot pregăti chiar și la desert.

Găsiți pe blog o colecție de Rețete cu paste, de unde vă puteți inspira.

Le găsiți și la categoria ”Dulciuri” – Vedeți Rețeta de macaroane cu brânză și merișoare.

Rețetă de Tagliatelle cu ficat în sos picant

Pentru rețeta de față am pregătit mai întâi ficatul de pui la tigaie cu ceapă și usturoi.

La sos, pe lângă ketchup picant, am adăugat și puțină zacuscă ce rămăsese prin frigider.

Noi folosim adesea zacusca rămasă la sosuri, sau la diverse mâncăruri. Completează gustul, dar și consistența preparatelor.

De data aceasta am folosit 2 linguri dintr-o zacuscă de vinete cu dovlecei.

La așa combinație de ingrediente a ieșit o mâncare tare gustoasă și sățioasă.

Vă recomand cu încredere rețeta!

* Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

 

Tagliatelle cu ficat în sos picant

Gătește Tagliatelle cu ficat în sos picant

Timp de preparare

60 min

Tagliatelle cu ficat în sos picant servite cu gogoșari murați

Ingrediente

  • 500 gr ficat de pui
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapă mare
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri sos de soia
  • 150 gr ketchup picant
  • 100 gr zacuscă( opțional)
  • puțin busuioc uscat
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce și afumată
  • 250 gr tagliatelle
  • apă și sare pentru fiert pastele
  • 1 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare

Iată cât de simplu se prepară rețeta de tagliatelle cu ficat în sos picant.

Mai întâi curățăm ficatul de pui. Apoi îl tragem la tigaie în ulei încins, împreună cu ceapa tocată mărunt și doi căței de usturoi, de asemeni tocați. Lăsăm ingredientele să se pătrundă bine, iar din când în când le amestecăm ușor și le stropim cu sos de soia.

Între timp, punem tagliatellele la fiert în apă clocotită, cu o linguriță de sare.

Când ceapa și usturoiul sunt bine pătrunse, iar ficatul rumenit, le mai stropim cu puțină apă de la paste. Adăugăm puțin busuioc uscat și bine mărunțit și boiaua de ardei. Apoi, adăugăm ketchupul, zacusca și amestecăm ușor ingredientele să se omogenizeze sosul.

Când ficatul de pui este bine pătruns, adăugăm și pastele scurse. Mai completăm cu puțină apă din cea în care au fiert pastele. Adăugăm și un cățel de usturoi răzuit și mai lăsăm tagliatellele cu ficat în sos picant 5-6 minute, pentru a se întrepătrunde bine gusturile. La final, după stingerea focului, adăugăm pătrunjelul verde, tocat.

Am servit deliciosul preparat cu gogoșari în oțet. O nebunie!

Spor și poftă bună!