Băuturi

Sirop de ghimbir

Este o nebunie acest sirop de ghimbir, cu gust dens, intepator, merge de minune servit vara cu apa minerala si cuburi de gheata!

Siropurile nu sunt bune numai vara ci si in anotimpurile reci .

De obicei  am in casa mai tot timpul ghimbir cu miere , care imi este de mare ajutor dar si acest sirop de ghimbir pe care vi-l recomand pentru ca este delicios si are si nenumarate proprietati.

Ingrediente

  • 350 g radacina de ghimbir
  • 400 g zahar (poate fi si brun)
  • 350 ml apa

Mod de preparare pentru reteta sirop de ghimbir

Spalati radacinile de ghimbir si dati-le pe razatoarea mare.Trebuie sa va avertizez ca,lasate cu coaja ,siropul va avea o culoare mai inchisa,spre maroniu iar daca alegeti sa-l curatati,va rezulta un sirop de un galben frumos.Eu il rad cu coaja cu tot,nu ma deranjeaza culoarea,atat timp cat nu afeceaza gustul.
Deci ,in timp ce dam ghimbirul pe razatoare,punem la fiert apa cu zaharul ,trebuie sa capete un pic de consistenta,15 minute sunt suficiente.
Adaugati ghimbirul ras si mai fierbeti inca vreo 15 minute,apoi stingeti focul,acoperiti si lasati la racit.
Sirop de ghimbir
Apoi strecurati bine siropul printr-o sita si puneti-l intr-o sticla la rece.Din cantitatile date obtineti in jur de 500-550 ml sirop picant si aromat.
Serviti-l simplu sau cu felii de lamaie ,lime ori menta proaspata.Va puteti aroma si ceaiurile cu o lingura din acest sirop.
Spor la treaba si pofta buna !
Sirop de ghimbir

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.