Gătește Chiftele la cuptor din carne cu legume
Timp de preparare
60
Nivel
mediu
Porții
50
Ingrediente
- 1500 gr carne tocată, vită + porc
- 4 cepe mai mici
- 4 cartofi, medii
- 2 căpățâni de usturoi
- 1 morcov mare
- 1 legatură de pătrunjel verde
- 1 lingurș de sare
- 1/2 linguriță de piper măcinat
- 2 lingurițe de cimbru uscat
- 1 lingurita de maghiran uscat
- 1 linguriță de boia dulce și afumată
- 3 ouă
Mod de preparare
Începem prin a pregăti toate ingredientele necesare preparării rețetei de chiftele la cuptor din carne cu legume.
Curățăm ceapa și usturoiul, le tocăm mărunt cu ajutorul unui chopper, sau cu mașina de tocat. Le adăugăm peste amestecul de carne tocată.
Curățăm morcovul și cartofii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoarea mică. Îi stoarcem bine de lichid, presându-i în mâini. Apoi îi adăugăm peste amestecul de ingrediente de mai sus.
Adăugăm sarea și condimentele, pătrunjelul verde, tocat mărunt și cele trei ouă.
Amestecăm bine compoziția pentru chiftele, până devine omogenă.
Apoi, dăm compoziția de chiftele pentru 30 de minute la frigider, pentru a se întrepătrunde bine aromele.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Luăm din compoziție și formăm chiftelele cam cât o minge de ping pong și le așezam în forme de brioșe.
Le dăm la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până sunt bine rumenite.
Pe la jumătatea timpului, sau când încep să se rumenească deasupra, le întoarcem și pe partea cealaltă, cu o furculiță.
Sunt delicioase, mai ales calde, servite cu muștar, sau cu ceapă verde!
Spor și poftă bună!
COMENTARII