Chifteluțe / Carne tocată

Chiftele la cuptor din carne cu legume

Pentru că ne plac în mod deosebit chiftelele și le pregătim destul de des, de data aceasta am optat pentru o rețetă de chiftele la cuptor din carne cu legume.

Chiar dacă nu au acea crustă crocantă ca atunci când sunt prăjite, foarte gustoase sunt și, în plus, sunt mai sănătoase.

Compoziția este din amestec de carne tocată( vită + porc) și legume, aproximativ în aceeași cantitate. Ca și legume am pus cartofi, morcov, ceapă și usturoi, dar și pătrunjel verde.

Foarte gustoase au ieșit, au dispărut imediat de pe masă.

Mai găsiți pe blog o rețetă de chifteluțee din carne de pui la cuptor.

Dar găsiți o colecție interesantă de rețete de chiftele, accesând secțiunea: Chifteluțe/Carne tocată.

Ne plac în mod deosebit și chiftelele în crustă de semințe. Iar pentru pachetele de a doua zi, mai pregătim deseori chiftele în aluat.

Rețetă de chiftele la cuptor din carne cu legume

Pentru rețeta de față am cântărit legumele și au avut aproximativ aceeași cantitate ca și carnea. Cu mult usturoi și verdeață, au ieșit chiar delicioase.

De obicei preparăm chiftele în cantitate mare. Ne satisfacem pofta cu ele, calde, iar pentru cele care rămân pregătim diferite sosuri: de roșii, de brânzeturi, sau sos bechamel.

Următoarea rețetă de chiftele pe care o vom posta pe blog va fi cu sos de maioneză și ceapă roșie.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, aferent paginii. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

 

Chiftele la cuptor din carne cu legume în bol albastru

Gătește Chiftele la cuptor din carne cu legume

Timp de preparare

60

Nivel

mediu

Porții

50

Chiftele la cuptor din carne cu legume în bol albastru

Ingrediente

  • 1500 gr carne tocată, vită + porc
  • 4 cepe mai mici
  • 4 cartofi, medii
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 1 morcov mare
  • 1 legatură de pătrunjel verde
  • 1 lingurș de sare
  • 1/2 linguriță de piper măcinat
  • 2 lingurițe de cimbru uscat
  • 1 lingurita de maghiran uscat
  • 1 linguriță de boia dulce și afumată
  • 3 ouă

Mod de preparare

Începem prin a pregăti toate ingredientele necesare preparării rețetei de chiftele la cuptor din carne cu legume.

Curățăm ceapa și usturoiul, le tocăm mărunt cu ajutorul unui chopper, sau cu mașina de tocat. Le adăugăm peste amestecul de carne tocată.

Curățăm morcovul și cartofii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoarea mică. Îi stoarcem bine de lichid, presându-i în mâini. Apoi îi adăugăm peste amestecul de ingrediente de mai sus.

Adăugăm sarea și condimentele, pătrunjelul verde, tocat mărunt și cele trei ouă.

Amestecăm bine compoziția pentru chiftele, până devine omogenă.

Apoi, dăm compoziția de chiftele pentru 30 de minute la frigider, pentru a se întrepătrunde bine aromele.

Pornim cuptorul la 180 de grade.

Luăm din compoziție și formăm chiftelele cam cât o minge de ping pong și le așezam în forme de brioșe.

Le dăm la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până sunt bine rumenite.

Pe la jumătatea timpului, sau când încep să se rumenească deasupra, le întoarcem și pe partea cealaltă, cu o furculiță.

Sunt delicioase, mai ales calde, servite cu muștar, sau cu ceapă verde!

Spor și poftă bună!