Gătește Șnițele de pui cu legume gratinate la cuptor
Ingrediente
- 500 gr piept de pui dezosat și fără piele
- 2 ouă
- sare și piper
- 100 gr făină
- 200 gr pesmet
- 2-3 linguri ulei
- 1 vânătă
- 2-3 roșii
- 100 gr cașcaval răzuit
- 50 gr mozzarella
- verdeață
Mod de preparare
Pentru pregătirea șnițelelor se feliază pieptul de pui subțire și se aplatizează ușor, presându-l cu o tavă. Se presară sare și piper peste carne și se acoperă cu o folie de prospețime. Se lasă la rece 15 minute.
Între timp ne ocupăm de vânătă. Spălăm bine vânăta și o feliem transversal, în felii de 1 cm grosime. Presărăm sare peste feliile de vânătă și le lăsăm la deshidratat 12-15 minute. Apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie și le așezăm pe grillul încins, uns ușor cu ulei. Le rumenim pe ambele părți, doar până se pătrund ușor.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Amestecăm într-un bol ouăle cu un praf de sare, unul de piper și o linguriță de făină. Trecem feliile din piept de pui, mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă și la final prin pesmet.
Așezăm o hârtie de copt în tava cuptorului și o ungem cu puțin ulei. Punem șnițelele de pui pe hârtia de copt și le dăm la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade. Avem grijă să le întoarcem de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă.
Când șnițelele sunt rumenite frumos pe ambele părți, scoatem tava, așezăm peste ele feliile de vinete, mozzarella răzuită, felii de roșii și presărăm deasupra cașcaval răzuit.
Le mai dăm la cuptor 8-10 minute până se topește frumos cașcavalul și îmbracă frumos ingredientele.
Le servim calde, presărate cu verdeața preferată.
Spor și poftă bună!
COMENTARII