Gătește Cotlete de porc aromate la cuptor
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
3
Ingrediente
- 3 buc. cotlet cu os
- Pentru marinadă:
- 3 căței de usturoi
- sare și piper
- 1 linguriță cu amestec de boia dulce, boia afumată și fulgi de chili
- sare și piper
- 1 lingură ulei
- 1-2 crenguțe de rozmarin
- Pentru preparat la cuptor:
- 1 căpățână de usturoi
- 2 cepe
- 2 ardei iuți
- 1 căpățână de usturoi
- sare și piper
- crenguțe de rozmarin
- câteva roșii
Mod de preparare
Mai întâi pregătim cotletele de porc pe care le porționăm și ingredientele pentru marinadă.
Curățăm usturoiul, îl pisăm ca pentru mujdei și îl amestecăm cu sare, piper, boia de ardei și 1-2 linguri de apă. Cu acest amestec glazurăm bucățile de carne pe ambele părți și le punem într-o pungă. Adăugăm și 2 crenguțe de rozmarin și punem punga la rece pentru cel puțin 4 ore.
După acest interval, ștergem cotletele de porc de marinada de pe ele și le rumenim pe ambele părți pe o tavă tip grill, sau într-o tigaie clasică. Apoi adăugăm în tavă o căpățână de usturoi decupată la un capăt, sferturi de ceapă, jumătăți de roșii, ardei iute și crenguțe de rozmarin. Mai ungem bucățile de carne cu ulei, presărăm sare și piper și le punem la cuptor pentru 40-50 de minute, la 175 de grade Celsius.
Pe parcurs, se mai întoarce de pe o parte pe cealaltă și se unge cu grăsimea din tavă
Iese foarte fragedă, suculentă și este foarte aromată.
COMENTARII