Gătește Chec cu ciocolată și inimioară albă
Timp de preparare
75 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru checul simplu:
- 400 gr făină
- 200 gr zahăr
- 4 ouă
- 100 ml ulei
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- un praf de sare
- Pentru chec cu ciocolată:
- 300 gr făină
- 200 gr zahăr
- 3 ouă
- 150 gr unt
- 150 gr ciocolată amăruie
- 150 ml lapte
- 1 linguriță cu praf de copt
- un praf de sare
- 1 linguriță esență de rom
- Pentru glazură:
- 50 gr ciocolată
- 20 ml smântână lichidă
Mod de preparare
Începem cu prepararea checului simplu din care vom decupa inimioarele.
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și introducem mixerul în ele. Le mixăm până când devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul mixând continuu până când obținem o bezea fermă. Amestecăm gălbenușurile cu un praf de sare, uleiul și esența de vanilie. Încorporăm amestecul în bezeaua de albușuri. La final, încorporăm făina adăugată treptat.
Tapetăm o tavă clasică de chec cu hârtie de copt și punem compoziția pentru chec în ea. Coacem checul pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius. Îl lăsăm să se răcească, îl feliem grosier și decupăm inimioare din feliile de chec.
Pregătim compoziția pentru checul cu ciocolată.
Punem într-un vas, pe foc, ciocolata ruptă în bucăți mici, untul tăiat în cuburi și laptele. Amestecăm până când se topesc ingredientele solide și se omogenizează compoziția. Lăsăm compoziția la temperat și ne ocupăm de restul ingredientelor.
Ca și la checul anterior, separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până când devin spumoase. Adăugăm zahărul, treptat, mixăm continuu și ne oprim când obținem o bezea fermă. Amestecăm gălbenușurile cu compoziția de ciocolată temperată. Adăugăm și esența de rom și încorporăm amestecul rezultat în bezeaua de albușuri. Omogenizăm compoziția, apoi adăugăm, treptat, făina amestecată cu praful de copt.
În aceeași tavă de chec, curățată și tapetată cu hârtie, sau unsă cu grăsime și presărată cu făină, întindem 1/3 din compoziția de chec cu ciocolată. Peste această compoziție așezăm inimioarele de chec alb, una lângă alta, cu vârfurile în jos. Turnăm restul de compoziție cu ciocolata pe lângă inimioare, de o parte și de cealaltă, dar și deasupra lor.
Vedeți mai jos o imagine cu asamblarea checului cu lămâie și inimioare de ciocolată. În același mod procedăm și în cazul checului din rețeta de față.
Punem tava cu chec cu ciocolată și inimioară albă la cuptor și îl coacem la 180 de grade, pentru 35 de minute. Îl lăsăm să se răcească mai întâi în tavă, apoi pe un grătar. Îl glazurăm cu ciocolata topită în smântâna lichidă și îl putem porționa, după ce glazura devine fermă.
Să vă fie de folos!
COMENTARII