Mascote cu ciocolată în două culori

Mascote cu ciocolată în două culori

30 min

simplu

9 portii

Pentru că ne plac mult deserturile cu ciocolată din belșug și pentru a întâmpina Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români, am pregătit o rețetă de Mascote cu ciocolată în două culori.

Și le-am asamblat în forme de inimioare, să fie chiar în ton cu sărbătoarea.

Mascotele cu ciocolată făceau parte dintre deserturile preferate în copilărie, pe care le serveam prin cofetării.

Acum avem posibilitatea să ni le preparăm singuri, cu ciocolata preferată, albă, sau neagră.

Eu am preparat și câteva din ciocolată albă, dar doar carcasele, pentru că în interior tot o cremă de ciocolată neagră am adăugat.

Nu ne place în mod deosebit ciocolata albă, dar la decor o folosesc destul de des.

Mai găsiți pe blog și Rețeta Inimioare de ciocolata cu mousse de fructe de padure!

Tot din categoria deserturilor simple vă mai recomand și această simplă și delicioasă Rețetă de Foietaj cu ciocolată!

Ingrediente

  • Pentru carcasele mascotelor:
  • 200 gr ciocolată neagră
  • 100 gr ciocolată albă
  • Pentru cremă:
  • 200 gr ciocolată neagră
  • 200 ml frișcă lichidă, îndulcită
  • 250 gr mascarpone
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Iată cât de simplu preparăm Rețeta de Mascote cu ciocolată în două culori!

Punem cele două tipuri de ciocolată în vase separate, la bain marie.

Când ciocolatele sunt topite, cu ajutorul unei pensule de silicon, ungem interioarele formelor de brioșe din silicon cu un strat de ciocolată.

Le dăm la frigider pentru 7-8 minute, timp în care ciocolata se întărește.

Ungem din nou cu ciocolată topită, peste stratul de ciocolată întărit și din nou dăm formele la frigider.

Facem această operațiune de trei ori pentru a asigura o bază solidă de ciocolată la exteriorul mascotelor.

Folosim cam 2/3 din ciocolata topită, restul o păstrăm pentru capacul de închidere a mascotelor.

Între timp, pregătim și crema pentru rețeta de Mascote cu ciocolată în două culori.

Preparăm o cremă ganache de ciocolată neagră în care adăugăm, opțional și mascarpone.

Mascarponele este chiar opțional, eu l-am adăugat pentru consistența cremei.

Punem frișca lichidă, într-un vas, la încălzit și o lăsăm până aproape de punctul de fierbere.

Rupem ciocolata și o adăugăm peste frișcă, apoi amestecăm intens până când ciocolata este topită și crema omogenizată.

Dăm compoziția la rece, apoi introducem mixerul în ea și o mixăm până capătă cremozitate. Încorporăm mascarponele și adăugăm un praf de sare, pentru intensificarea gustului.

Scoatem coșulețele de ciocolată din formele de silicon, cu grijă să nu le rupem. Se scot foarte ușor, trăgând de marginile formelor de silicon.

Umplem coșulețele de ciocolată cu crema, pe care o nivelăm frumos deasupra, apoi, încălzim ciocolata topită și cu pensula, creăm un capac peste cremă. Procedăm ca la coșulețe, ungem cu un strat de ciocolată, dăm formele la rece, ungem din nou și tot așa, de trei ori.

Lăsăm mascotele la frigider pentru 30 de minute înainte de a le servi, pentru a se întări bine ciocolata și a deveni crema mai fermă.

Sunt tare delicioase și aspectuoase, dar și ușor de preparat aceste Mascote cu ciocolată în două culori!

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.