Gătește Biscuiți red velvet crinkle
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
60
Ingrediente
- 3 ouă mari
- 200 gr unt
- 200 gr zahăr
- 500 gr făină
- 30 gr cacao mai deschisă
- 10 gr praf de copt
- 1/4 linguriță cu bicarbonat de sodiu
- un vârf de linguriță cu sare
- 1-2 linguri de lapte
- 2 lingurițe cu esență de vanilie sau lămâie
- sucul de la o lămâie
- 3 picături de colorant alimentar roșu, gel
- 150 gr zahăr pudră
Mod de preparare
Într-un bol, amestecăm făina cu cacaua, sarea și praful de copt. Le amestecăm bine și le trecem prin sită.
În alt bol, cu ajutorul mixerului, amestecăm untul moale cu zahărul până rezultă o compoziție spumoasă. Adăugăm, pe rând, ouăle, omogenizând după fiecare. Apoi adăugăm bicarbonatul stins în zeama de lămâie, esența și colorantul alimentar.
Încorporăm în această compoziție amestecul de ingrediente din celălalt bol și potrivim textura aluatului cu puțin lapte rece. Vom obține un aluat ușor moale, pe care îl punem la rece pentru două ore.
După acest interval, aluatul va fi mai ferm și îl putem modela.
Pornim cuptorul la 180 de grade și tapetăm cea mai mare tavă cu hârtie de copt. Luăm câte o lingură din aluat și modelăm biluțe cât o nucă. Le tăvălim prin zahăr pudră și le așezăm în tavă, la distanțe de 2 cm între ele.
Coacem minunații biscuiți red velvet crinkle pentru 15 minute la 180 de grade Celsius.
Vor ieși foarte frumoși, dar și delicioși.
COMENTARII