Gătește Tartă cu cremă de mango și vanilie
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru crustă:
- 350 gr biscuiți digestivi
- 125 gr unt
- 50 gr curmale deshidratate
- 1-2 linguri de lapte rece
- Pentru crema de mango cu vanilie:
- 1 fruct mango, copt
- sucul de la 1/2 lămâie
- 4 gălbenușuri
- 500 ml lapte
- 1 praf de sare
- 100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 30 gr amidon de porumb
- 200 gr frișcă bătută
- 20 gr gelatină, foi
- Pentru decor:
- 2-3 mere
- sucul de la 1 lămâie
- 250 gr zmeură
- frunzulițe de mentă
Mod de preparare
Începem cu prepararea crustei care necesită un timp de pregătire și unul de coacere.
Măcinăm biscuiții digestivi și adăugăm peste ei curmalele trecute prin blender, precum și untul rece, tăiat în cuburi. Amestecăm ingredientele cu vârfurile degetelor și adăugăm 1-2 linguri de apă rece, pentru a uniformiza aluatul.
Ungem forma de tartă cu puțin unt și întindem aluatul în ea, atât la bază cât și pe laterale. Coacem aluatul pentru 12 minute la 200 de grade Celsius.
Între timp, preparăm crema de vanilie.
Amestecăm într-o crăticioară gălbenușurile cu zahărul pudră și un praf de sare. Adăugăm amidonul și laptele și fierbem crema amestecând continuu până când se îngroașă ca o budincă. Lăsăm crema să se tempereze, acoperită cu folie.
Hidratăm gelatina în apă rece, o scurgem și o adăugăm în crema caldă. Amestecăm intens pentru omogenizare.
Lăsăm din nou crema să se răcească, timp în care curățăm mango și îl transformăm în piure împreună cu sucul de lămâie.
Adăugăm piureul de mango peste crema de vanilie, iar compoziția obținută o amestecăm cu frișca bătută.
Întindem crema de mango cu vanilie peste crusta de biscuiți și o nivelăm frumos. Punem tarta la rece pentru 2 ore.
Înainte de porționare, decorăm tarta cu felii de mere stropite cu suc de lămâie, pentru a nu oxida. Adăugăm și zmeură proaspătă și frunzulițe de mentă pentru un contrast de culoare și aromă deosebită.
Este o tartă delicioasă și aspectuoasă, perfectă pentru a-i surprinde plăcut pe cei dragi!
COMENTARII