Gătește Salam de biscuiți cu fistic și caramel sărat
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- 1200 gr biscuiți populari
- 400 gr unt
- 4-5 linguri cu vârf de caramel sărat
- 250 gr fistic
- 600 ml lapte
- extract de vanilie
- 300 ml apă
- 2 linguri de zahăr
- 500 gr ciocolată albă
- Pentru decor:
- pudră de fistic
- petale de trandafiri
- ciocolată albă
Mod de preparare
Luăm un bol încăpător și punem în el biscuiții întregi. Strivim biscuiții ușor cu mâna pentru a obține și firimituri, dar și bucăți mari. Adăugăm fisticul măcinat mai grosier, apoi turnăm 300 de mililitri de lapte fierbinte.
Amestecăm cu o spatulă pentru a pătrunde bine laptele printre biscuiți. Îi lăsăm să se hidrateze și pregătim siropul.
Punem 300 de mililitri de apă la fiert și adăugăm 2 linguri de zahăr. Amestecăm până când se topește zahărul, apoi adăugăm ciocolata albă ruptă în bucăți. Amestecăm intens până când și aceasta se topește, apoi adăugăm untul tăiat în cuburi. Când și untul este topit, adăugăm caramelul sărat și extractul de vanilie.
Omogenizăm bine compoziția și o turnăm fierbinte peste ingredientele din bol. Mai completăm cu lapte fierbinte, până la 300 de mililitri. Amestecăm bine toate ingredientele și lăsăm amestecul să se tempereze. Apoi vom modela compoziția sub formă de salam și îl împachetăm în folie de prospețime. Puneți deliciosul salam de biscuiți cu fistic și caramel sărat la frigider de pe o zi pe alta.
Când îl desfacem, îl tăvălim prin pudră de fistic. Îl decorăm cu ciocolată albă, topită, peste care presărăm fistic mărunțit. Vlăduț l-a decorat și cu petale de trandafiri, pentru un aspect interesant.
COMENTARII