Gătește Compot de caise pentru iarnă
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 2 kg caise
- 2 linguri cu vârf de zahăr/ borcan
- apă
Mod de preparare
Începem prin a spăla bine borcanele și capacele și a le steriliza. Noi folosim borcane de 720 ml.
Apoi, spălăm bine caisele și le lăsăm la scurs. După scurgere, le spargem în jumătăți și îndepărtăm sâmburii. Îndesăm în borcane jumătăți de caise apoi punem în fiecare borcan câte 2 linguri cu vârf de zahăr. Dacă preferați compotul mai dulce puteți pune 3 linguri de zahăr. Sau puteți pune 2 linguri de zahăr plus 2 plicuri de zahăr vanilinat.
După ce am pus și zahărul adăugăm apă până la filetul borcanului. Închidem ermetic borcanele cu capacele din dotare.
Într-o cratiță mai largă și cu pereții mai înalți decât borcanele așezăm un ștergar la bază. Punem cratița pe ochiul aragazului. Peste ștergar așezăm borcanele apoi turnăm apă până aproape de filetul borcanelor. Aprindem aragazul și fierbem compotul de caise pentru 15-20 de minute de când începe apa din cratiță să fiarbă. Apoi stingem focul și acoperim borcanele din cratiță cu o pătură. Nu le scoatem din apă decât după răcirea completă.
Le etichetăm cu data preparării și le transferăm în cămară.
COMENTARII