Gătește Cartofi striviți la cuptor, cu usturoi și rozmarin
Timp de preparare
60 min
Porții
8
Ingrediente
- 1 kg cartofi albi, de mărime medie
- sare și piper
- ulei de măsline
- crenguțe de rozmarin
- 1-2 căpățâni de usturoi
Mod de preparare
Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți. Nu îi lăsăm să fiarbă decât până când se pătrund ușor.
Îi scurgem, îi lăsăm să se tempereze puțin, îi ștergem cu prosoape de hârtie și îi ungem cu ulei de măsline.
Așezăm cartofi unși în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt și îi strivim ușor presându-i cu un tocător de lemn. Presărăm sare peste ei și piper.
Tăiem căpățâna de usturoi transversal, pe jumătate. Așezăm jumătățile cu partea decupată în sus, printre cartofi. Presărăm și crenguțe de rozmarin printre ei și acoperim tava cu hârtie de copt.
O punem la cuptor pentru 30-40 de minute, la 200 de grade Celsius. Copți sub hârtia de copt, cartofii se vor pătrunde cu aromele de usturoi și rozmarin. Îi mai lăsăm 10 minute și fără hârtie de copt, pentru a deveni și ușor crocanți.
Putem servi cartofii copți cu smântână, cu sos de iaurt, de brânzeturi, sau cu o salată proaspătă. Merg de minune și cu murături.
COMENTARII