Gătește Supă cremă de gălbiori
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- 500 gr gălbiori
- 750 ml apă
- 1 ceapă medie
- 1 morcov mare
- 1 cartof
- 1 cățel de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 400 ml smântână de gătit
- sare și piper
- pătrunjel și rozmarin
Mod de preparare
Se pregătesc gălbiorii curățându-i de impurități și clătindu-i bine în apă rece. Apoi se fierb în apă clocotită cu o linguriță de sare, păstrând și câțiva gălbiori nefierți, pentru decor. Nu îi fierbem decât 7-8 minute, atât cât să se pătrundă ușor și să-și lase din savoare în apă. Îi scurgem și îi tocăm mărunt.
Curățăm și tocăm mărunt ceapa și morcovul. Apoi le punem la călit în uleiul înfierbântat până încep să se pătrundă. Adăugăm gălbiorii scurși și îi amestecăm bine cu ingredientele de pe foc. Presărăm și puțin piper peste ei.
Adăugăm supa în care au fiert gălbiorii și un cartof curățat și tăiat în cuburi. Mai lăsăm ingredientele să fiarbă, pentru aproximativ 15 minute. Scurgem din supă și trecem ingredientele prin blender și printr-o sită deasă. Adăugăm smântâna lichidă și completăm cu supa scursă, atât cât să potrivim textura supei-creme. Mai fierbem delicioasa supă cremă de gălbiori pentru 5-6 minute, timp în care adăugăm și un cățel de usturoi curățat și răzuit și mai potrivim gustul cu sare și piper.
Gălbiorii opriți îi feliem și îi sotăm în ulei încins pentru a decora cu ei supa cremă.
Decorăm supa cremă și cu pătrunjel verde și crenguțe de rozmarin, proaspăt.
Este delicioasă, mai ales servită cu crutoane aromate.
COMENTARII