Gătește Orez cu legume mexicane și lapte de cocos
Timp de preparare
20
Nivel
ușor
Porții
6
Ingrediente
- Pentru preparat orezul:
- 200 gr de orez cu bob rotund
- 400 ml de apă
- 200 ml de lapte de cocos
- sare și piper, după gust.
- Pentru preparat legumele mexicane:
- 450 gr de legume mexicane congelate
- 1,5 litri de apă
- sare și piper, după gust.
Mod de preparare
Nu folosim ulei la această rețetă, deci este perfectă și pentru zilele de post în care uleiul este interzis.
Pentru prepararea orezului clătim orezul și îl punem la fiert în 400 ml de apă. Când absoarbe apa, adăugăm laptele de cocos. Adăugăm și o linguriță de sare și puțin piper alb, măcinat și amestecăm pentru câteva secunde. Fierbem orezul până când absoarbe și laptele de cocos, la foc încet, pentru a nu se lipi. Nu mai amestecăm în el pentru a nu-l sfărâma. Stingem focul și punem un capac peste vasul cu orez, lăsându-l să se mai hidrateze până se temperează.
Pentru a fierbe legumele mexicane este și mai simplu.
Punem apa la fiert și adăugăm puțină sare. Când apa atinge punctul de fierbere, adăugăm legumele congelate. Le lăsăm să fiarbă pentru 10-12 minute, atât cât să fie pătrunse, dar ușor al dente. Nu le fierbem în exces pentru a nu se stafidi boabele de mazăre. Adăugăm și puțin piper. Bineînțeles că se pot adăuga și alte condimente sau ierburi aromate. Adăugați după propriul gust.
Scurgem imediat legumele fierte și le amestecăm cu orezul fiert.
Este o mâncare simplă, dar delicioasă și foarte sățioasă. Nu mai necesită nici pâine, o servim ca atare. Este gustoasă și caldă, dar și rece.
Spor și poftă bună!
COMENTARII