Rețete de post

Orez cu legume mexicane și lapte de cocos

Una dintre cele mai simple și rapide rețete de post este cea de orez cu legume mexicane și lapte de cocos. Nu petreci în bucătărie mai mult de 30 de minute pentru un așa preparat.

Orezul se fierbe rapid, mai ales dacă optezi pentru unul de calitate. Noi optăm pentru orezul cu bob rotund, colosal. Iar legumele mexicane, de asemeni, fierb într-un timp foarte scurt.

Rețetele cu orez, ca și cele cu paste, sunt primele la care ne gândim când dorim un preparat rapid și simplu. Una dintre rețetele simple de pe blog, pe bază de orez, este cea de orez cu legume și suc de roșii. Este la fel de simplă ca și rețeta de astăzi.

Iar dacă doriți o rețetă puțin mai complexă, încercați rețeta de pilaf aromat cu legume. Orezul este asezonat cu un amestec minunat de condimente, ce-i oferă savoare și culoare, mai deosebite.

Cum se prepară rețeta de orez cu legume mexicane și lapte de cocos

 

Pentru rețeta de față, am optat ca orezul să îl fierbem separat de legumele mexicane, pentru a rămâne alb. Iar pentru cremozitate, adăugăm lapte de cocos. După fierbere îl vom amesteca cu legumele strecurate. Supa de la legume o vom folosi la alte preparate, de exemplu la o rețetă de supă.

Tot din categoria rețetelor cu legume mexicane, vă mai recomand de pe blog și rețeta de ardei umpluți cu legume și orez. Este tot o rețetă de post gustoasă și sățioasă.

Dar găsiți pe blog mai multe rețete, atât cu orez, cât și cu legume mexicane.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de orez cu legume mexicane și lapte de cocos.

Porție de orez fiert în lapte de cocos cu legume mexicane

Gătește Orez cu legume mexicane și lapte de cocos

Timp de preparare

20

Nivel

ușor

Porții

6

Bol alb cu orez cu legume mexicane pe un ștergar maro

Ingrediente

  • Pentru preparat orezul:
  • 200 gr de orez cu bob rotund
  • 400 ml de apă
  • 200 ml de lapte de cocos
  • sare și piper, după gust.
  • Pentru preparat legumele mexicane:
  • 450 gr de legume mexicane congelate
  • 1,5 litri de apă
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare

Nu folosim ulei la această rețetă, deci este perfectă și pentru zilele de post în care uleiul este interzis.

Pentru prepararea orezului clătim orezul și îl punem la fiert în 400 ml de apă. Când absoarbe apa, adăugăm laptele de cocos. Adăugăm și o linguriță de sare și puțin piper alb, măcinat și amestecăm pentru câteva secunde. Fierbem orezul până când absoarbe și laptele de cocos, la foc încet, pentru a nu se lipi. Nu mai amestecăm în el pentru a nu-l sfărâma. Stingem focul și punem un capac peste vasul cu orez, lăsându-l să se mai hidrateze până se temperează.

Pentru a fierbe legumele mexicane este și mai simplu.

Punem apa la fiert și adăugăm puțină sare. Când apa atinge punctul de fierbere, adăugăm legumele congelate. Le lăsăm să fiarbă pentru 10-12 minute, atât cât să fie pătrunse, dar ușor al dente. Nu le fierbem în exces pentru a nu se stafidi boabele de mazăre. Adăugăm și puțin piper. Bineînțeles că se pot adăuga și alte condimente sau ierburi aromate. Adăugați după propriul gust.

Scurgem imediat legumele fierte și le amestecăm cu orezul fiert.

Este o mâncare simplă, dar delicioasă și foarte sățioasă. Nu mai necesită nici pâine, o servim ca atare. Este gustoasă și caldă, dar și rece.

Spor și poftă bună!