Aluaturi dulci

Cornuri bicolore din aluat dospit

Sunt minunate aceste cornuri bicolore din aluat dospit servite dimineața cu un pahar de lapte, unul de iaurt sau o cană de ceai! Sunt foarte interesante și ca gust și ca aspect. În plus, cornurile sunt și foarte aromate, pentru că sunt însiropate.

Cornurile din aluaturi dospite, indiferent de umplutură, pot fi opțiunea perfectă pentru pauza de masă de la școală, sau de la serviciu. Sunt și delicioase și consistente.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de cornuri pufoase cu gem, pe care v-o recomand cu drag. Puteți pune gemul sau dulceața preferată.

Și vă mai recomand să încercați și rețeta de cornuri pufoase cu nutella. Merg de minune servite calde dimineața, în drum spre școală sau spre serviciu. Dar nici reci nu sunt de respins.

Iar dacă doriți să preparați celebrele croissante, găsiți pe blog o rețetă de croissante rapide. Este o rețetă simplă și destul de ușor de preparat. Aluatul croissantelor se desface în foi și foițe spre deliciul papilelor.

Cum se prepară rețeta de cornuri bicolore din aluat dospit

Pentru rețeta de față frământăm un aluat asemănător cu aluatul pentru cozonac, pe care îl împărțim în două. Într-o parte adăugăm cacao și esență de rom, în cealaltă adăugăm esență de vanilie pentru arome diferite.

Chiar dacă sunt două aluaturi, cornurile se prepară destul de simplu, suprapunând cele două aluaturi.

Sunt și delicioase și de efect așa în două culori. Preparați-le pentru a vă convinge.

Și dacă mai doriți rețete de cornuri, găsiți pe blog mai multe rețete care vă pot inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cornuri bicolore din aluat dospit.

 

Patru cornuri bicolore din aluat dospit

Gătește Cornuri bicolore din aluat dospit

Timp de preparare

40 min

Nivel

complex

Porții

20

Cornuri bicolore din aluat dospit

Ingrediente

  • Pentru aluat de cornuri:
  • 1250 gr făină
  • 10 gr de drojdie uscată
  • 2 ouă
  • 200 gr zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 1 ou pentru uns
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apă
  • 4 linguri zahăr
  • 2 lingurițe esență de vanilie

Mod de preparare

Preparăm aluatul bicolor.

Înainte de a începe să amestecăm ingredientele, lăsăm la temperatura camerei făina, uleiul și ouăle pentru aproximativ o oră.

Într-un bol punem 3/4 din cantitatea de făină, cernută. O amestecăm cu drojdia uscată.

Cealaltă parte de făină se va adăuga pe parcurs, în timpul frământării.

Spargem ouăle într-un bol și adăugăm sare și zahărul peste ele. Le amestecăm bine până când granulele de zahăr nu se mai simt.

Adăugăm și uleiul, omogenizăm amestecul și îl punem în vasul cu făină, la mijlocul acesteia. Apoi începem să turnăm din laptele călduț, amestecând intens în timp ce înglobăm în compoziție și făina de pe margini.

Dacă aluatul este lipicios și moale, mai adăugăm făină.

Împărțim aluatul în două părți.

Într-o parte adăugăm cele două linguri de cacao și esență de rom, iar în cealaltă parte, doar esență de vanilie.

Presărăm făină pe masa de lucru și frământăm aluaturile pe rând.

Lăsăm aluaturile la dospit 15-20 de minute, acoperite cu ștergare, până își vor dublă volumele.

Apoi formăm și coacem cornuri bicolore

Împărțim fiecare aluat în două părți și le întindem pe masa de lucru în foi subțiri și egale și le vom pune una peste alta. Tăiem pachetul de foi în două și o parte o întoarcem invers.  Vom forma o parte din cornuri cu partea albă deasupra și o parte cu cea maro deasupra.

Decupăm triunghiuri din pachetele de aluaturi și le rulăm pornind de la baze către vârfuri. Le așezăm în tavă pe hârtie de copt și le mai lăsăm la dospit 15-20 de minute, timp în care pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungem cornurile bicolore cu ou la suprafață și le coacem pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Pentru sirop, fierbem apa cu zahărul până la topirea zahărului, apoi stingem focul si adăugăm esența.
Cu 5 minute înainte de stingerea focului, turnăm siropul peste cornurile bicolore din tavă.

Sunt delicioase și spectaculoase așa în două culori, chiar și fără umplutură.