Gătește Red Velvet Cake. Tort Catifea Roșie
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru blat cu diametrul de 24 cm:
- 6 ouă de mărime medie
- 250 gr de zahăr
- 150 gr de unt
- 150 ml ulei
- 250 gr de iaurt
- 450 gr de făină
- 25 gr de cacao
- 5 gr de bicarbonat de sodiu
- 5 gr de praf de copt
- 1 praf de sare
- 3 picături de gel roșu sau colorant alimentar
- Pentru crema de brânză:
- 500 gr brânză Philadelphia sau mascarpone
- 200 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 150 gr unt cu peste 80% grăsime
- 150 ml smântână pentru frișcă
- 2-3 picături de colorant roșu
- 1 praf de sare
- inimioare roșii din zahăr, pentru decor
Mod de preparare
Începem cu prepararea blatului pentru Red Velvet Cake. Mai întâi aducem toate ingredientele pe masa de lucru și pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Apoi separăm albușurile de gălbenușuri, în două boluri. Albușurile le presărăm cu puțină sare și le mixăm până când obținem o bezea sticloasă. Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul, doar până la omogenizare.
Untul moale îl amestecăm cu jumătate din cantitatea de zahăr până când obținem o compoziție cremoasă. Apoi adăugăm compoziția de gălbenușuri.
Amestecăm bicarbonatul de sodiu cu iaurtul și le adăugăm și pe acestea în compoziție.
Cernem făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao. Adăugăm, treptat, acest amestec, în compoziția pentru blat, apoi picurăm și puțin colorant și omogenizăm compoziția. La final, încorporăm, lingură cu lingură, bezeaua de albușuri.
Întindem compoziția pentru blat de tort catifea roșie într-o formă de tort de 24-25 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dăm forma la cuptor și coacem blatul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
Lăsăm blatul de tort să se răcească și îl secționăm în două părți egale.
Cât timp blatul de tort se coace și se răcește, pregătim crema de brânză.
Punem într-un bol untul moale, crema de brânză și zahărul pudră. Le amestecăm bine până când se omogenizează amestecul. Mixăm frișca lichidă până când capătă aproximativ 3/4 din fermitate. O amestecăm cu crema de brânză până când obținem o compoziție consistentă. Adăugăm și un praf de sare pentru accentuarea gustului. Dăm crema de brânză pentru cel puțin 30 de minute la rece. Apoi o împărțim în patru părți egale. O parte o întindem între blaturile de tort. Într-o parte adăugăm o picătură de gel roșu, iar în altă parte două picături. Ultima parte o lăsăm simplă.
Decorăm tortul de jur împrejur și deasupra tot cu cremă de brânză în trei culori, folosind un posh cu dui stelat, pentru a realiza trandafiri spectaculoși.
Dăm tortul la rece pentru cel puțin 2 ore înainte de a-l secționa și servi alături de cei dragi.
COMENTARII