Gătește Ruladă împletită cu șuncă și spanac
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 450 gr de făină
- 15 gr de drojdie proaspătă
- 200 ml de apă
- 30 ml de ulei
- 1 linguriță de zahăr
- 1 vârf de linguriță de sare
- 1 ou
- semințe de susan
- Pentru umplut:
- 250 gr de frunze de spanac
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură de ulei
- 200 gr de mozzarella răzuită
- 250 gr de șuncă presată
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului.
Cernem făina într-un bol și facem puțin loc adânc la mijlocul ei. Punem acolo drojdia amestecată cu zahărul și puțină apă caldă. Lăsăm drojdia la activat 7-8 minute.
Apoi, turnăm apa caldă peste maiaua activată, amestecând intens, în timp ce încorporăm și făina de pe margini. Adăugăm, treptat și uleiul, presărăm și sarea și frământăm un aluat ușor moale și omogen. Acoperim aluatul cu un ștergar de bucătărie și îl lăsăm 30 de minute la loc cald.
Între timp, punem ulei într-o tigaie și adăugăm ceapa și usturoiul, tocate mărunt. Amestecăm pentru a se căli uniform, apoi adăugăm frunzele de spanac tocate mărunt. Lăsăm spanacul în tigaie doar până când se pătrunde ușor și se aromatizează de la ceapă și usturoi. Apoi îl lăsăm la răcit.
După dospirea aluatului îl împărțim în trei părți egale. Întindem fiecare parte de aluat în câte o foaie mai lungă și subțire. Întindem pe fiecare foaie de aluat felii subțiri de șuncă. Peste acestea presărăm mozzarella răzuită, apoi punem spanacul și rulăm foile de aluat. Lipim bine marginile să nu se desfacă și împletim rulourile. Așezăm rulada astfel împletită în tavă, pe hârtie de copt. O mai lăsăm 10-15 minute, timp în care pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi o ungem cu ou bătut, presărăm semințe de susan și o coacem pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.
O porționăm după răcire și o servim cu poftă, alături de cei dragi.
COMENTARII