Rețete de post

Năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi

Pentru că năutul este unul dintre alimentele preferate în perioadele de post, am preparat o rețetă de năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi.

Ne place năutul atât folosit la rețetele de hummus cât și în alte preparate. Ne place supa cremă de năut, ne plac salatele cu năut, aperitivele, dar și mâncărurile scăzute pe bază de năut.

Vedeți aici și rețeta de chiftele din năut – Falafel.

Vedeți aici și o rețetă delicioasă de hummus cu usturoi copt. Este una dintre rețetele preferate de hummus. Usturoiul copt oferă o aromă deosebită și un plus de gust picant. Încercați-l pentru a vă convinge.

Și la fel de delicioasă iese și rețeta de hummus cu vinete. Vinetele se combină perfect cu hummusul de năut și oferă un plus de consistență, dar și un plus de cremozitate.

Iar dacă nu ați încercat încă supa cremă de năut, găsiți aici rețeta. Este o supă cremă care, pe lângă gust și consistență, oferă și sățietate pentru o perioadă de timp mai îndelungată.

Cum se prepară rețeta de năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi

Pentru a prepara această mâncare simplă și delicioasă putem folosi atât năut proaspăt cât și din conservă. Diferența constă în prelungirea timpului de preparare dacă îl folosim pe cel proaspăt. Acesta necesită un timp de hidratare, înainte de fierbere.

La fel putem proceda și cu sosul de roșii. Putem folosi un sos de roșii conservat sau îl putem prepara din roșii proaspete. Noi vom opta, de data aceasta pentru năutul din conservă, și pentru un sos de roșii concentrat și aromat, de la borcan.

Dacă și vouă vă plac preparatele cu năut, găsiți pe blog mai  multe rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi.

Năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi, într-un vas negru cu lingură de lemn, alături de ingrediente proaspete

Gătește Năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

6

Năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi, într-un vas negru cu lingură de lemn, alături de ingrediente proaspete

Ingrediente

  • 250 gr de năut fiert, din conservă
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 3 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 linguriță cu ghimbir răzuit
  • 4-5 linguri cu ulei de măsline
  • 500 gr de sos concentrat de roșii
  • câteva frunze de busuioc
  • 1-2 crenguțe de cimbru
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Începem cu prepararea sosului de roșii. Chiar dacă folosim roșii conservate, mai adăugăm și alte ingrediente pentru a obține un sos delicios și consistent.

Curățăm ceapa și o tocăm mărunt. Curățăm morcovul și îl dăm pe răzătoare. De asemeni, dăm pe răzătoare și grăunții de usturoi curățați.

Punem tigaia cu uleiul la foc și călim ceapa pentru 1-2 minute, amestecând-o continuu. Apoi adăugăm morcovul răzuit și mai amestecăm ingredientele pentru 1-2 minute, atât cât să se pătrundă ușor și să-și degaje bine aromele.

Adăugăm sosul concentrat de roșii și completăm cu o ceașcă mică de apă. Rupem 3-4 frunze de busuioc în bucăți mai mici și le adăugăm în sos. Tot acum adăugăm și crenguțele de cimbru, ghimbirul răzuit și usturoiul și lăsăm sosul de roșii să fiarbă pentru aproximativ 7-8 minute. Îi potrivim gustul cu sare și piper.

Apoi scurgem boabele de năut din conservă, le clătim cu apă rece și le adăugăm în sosul de roșii. Le fierbem și pe acestea în sos pentru 7-8 minute.

Servim delicioasa mâncare de năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi caldă, decorată cu pătrunjel verde, alături de salata preferată.