Gătește Prăjitură simplă cu rubarbă
Timp de preparare
35
Nivel
mediu
Porții
30
Ingrediente
- Pentru o tavă de 23/36 cm:
- 4 ouă medii
- 175 gr zahăr
- 200 gr unt gras
- 225 gr făină
- 1 praf de sare
- 7 gr praf de copt
- 4 ml esență de vanilie
- 350-400 gr tije de rubarbă curățate
- opțional, zahăr pudră pentru decor
- puțin unt și făină pentru tava de copt
Mod de preparare
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor scoatem untul de la frigider și îl lăsăm 20-30 de minute într-un bol, să devină mai moale.
Între timp pregătim tijele de rubarbă pe care le curățăm de primul strat de coajă. Apoi le tocăm în bucăți micuțe și uniforme ca mărime.
Când untul devine moale pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Adăugăm zahărul peste unt și amestecăm cu mixerul până când obținem o compoziție cremoasă. Încorporăm pe rând cele patru ouă în compoziția de unt. Apoi adăugăm esența de vanilie și, la final, făina amestecată cu sarea și praful de copt
Vom obține o compoziție ca o smântână de groasă.
Ungem tava cu unt și presărăm făină atât la bază cât și pe laterale. Întindem aluatul în ea și îl nivelăm frumos la suprafață. Presărăm bucățile de rubarbă pe toată suprafața aluatului. Le apăsăm ușor în interiorul aluatului cu o spatulă să pătrundă cam jumătate în aluat.
Punem tava în cuptor și coacem delicioasa prăjitură simplă cu rubarbă pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, o lăsăm să se răcească bine în tavă, apoi o porționăm și o savurăm cu poftă, alături de cei dragi.
Putem decora prăjitura și cu zahăr pudră, dar este mai aspectuoasă simplă, așa încât să se vadă bucățile de rubarbă.
COMENTARII