Dulciuri

Prăjitură simplă cu rubarbă

Pentru că este sezonul rubarbei, o plantă de primăvară cu gust acrișor, avem pentru voi o rețetă de prăjitură simplă cu rubarbă. Este simplă pentru că nu necesită multe ingrediente, iar rubarba nu necesită preparare înainte de folosire.

Prăjiturile cu gust dulce acrișor sunt preferatele noastre, mai ales în sezonul cald. Sunt răcoroase, atât de la gustul acrișor al fructelor, cât și de la textura umedă pe care o au, tot datorită fructelor.

Despre rubarbă vă invit să citiți mai multe în acest articol: Totul despre rubarbă, una dintre cele mai versatile plante.

Cât despre prăjiturile răcoroase cu fructe, vă recomand de pe blog, în mod deosebit, rețeta de pandișpan cu vișine și caise. Se poate prepara și în sezonul coacerii celor două tipuri de fructe, dar se pot folosi și fructe din compot.

O altă rețetă de prăjitură care vă poate cuceri este rețeta de prăjitură cu iaurt și fructe. Rețeta este foarte simplă, fără coacere, cu un rezultat grozav.

Cum se prepară rețeta de prăjitură simplă cu rubarbă

Pentru prăjitura din rețeta de azi nu avem de pregătit decât un blat simplu cu unt în compoziție și să curățăm tijele de rubarbă, apoi să le tocăm. Dacă găsim rubarbă roșie, aceasta va colora frumos prăjitura. Dar iese gustoasă prăjitura și cu rubarbă de culoare verde.

Tijele de rubarbă nu necesită preparare înainte de a fi adăugate în prăjitură. Se pătrund bine în timpul coacerii și vor da gust delicios prăjiturii.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de deserturi cu rubarbă de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură simplă cu rubarbă.

Două porții de prăjitură simplă cu rubarbă pe farfurie

Gătește Prăjitură simplă cu rubarbă

Timp de preparare

35

Nivel

mediu

Porții

30

Două porții de prăjitură cu rubarbă pe farfurie, alături de tava cu prăjitură

Ingrediente

 • Pentru o tavă de 23/36 cm:
 • 4 ouă medii
 • 175 gr zahăr
 • 200 gr unt gras
 • 225 gr făină
 • 1 praf de sare
 • 7 gr praf de copt
 • 4 ml esență de vanilie
 • 350-400 gr tije de rubarbă curățate
 • opțional, zahăr pudră pentru decor
 • puțin unt și făină pentru tava de copt

Mod de preparare

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor scoatem untul de la frigider și îl lăsăm 20-30 de minute într-un bol, să devină mai moale.

Între timp pregătim tijele de rubarbă pe care le curățăm de primul strat de coajă. Apoi le tocăm în bucăți micuțe și uniforme ca mărime.

Când untul devine moale pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Adăugăm zahărul peste unt și amestecăm cu mixerul până când obținem o compoziție cremoasă. Încorporăm pe rând cele patru ouă în compoziția de unt. Apoi adăugăm esența de vanilie și, la final, făina amestecată cu sarea și praful de copt

Vom obține o compoziție ca o smântână de groasă.

Ungem tava cu unt și presărăm făină atât la bază cât și pe laterale. Întindem aluatul în ea și îl nivelăm frumos la suprafață. Presărăm bucățile de rubarbă pe toată suprafața aluatului. Le apăsăm ușor în interiorul aluatului cu o spatulă să pătrundă cam jumătate în aluat.

Punem tava în cuptor și coacem delicioasa prăjitură simplă cu rubarbă pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

După coacere, o lăsăm să se răcească bine în tavă, apoi o porționăm și o savurăm cu poftă, alături de cei dragi.

Putem decora prăjitura și cu zahăr pudră, dar este mai aspectuoasă simplă, așa încât să se vadă bucățile de rubarbă.