Gătește Tartă cu banane și căpșuni
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
12-15
Ingrediente
- 400 gr aluat foietaj
- Pentru crema de vanilie:
- 1 ou
- 100 gr zahăr
- 250 ml lapte
- 50 gr făină
- 100 gr unt gras
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- 1 praf de sare.
- Pentru decor:
- 200 gr căpșuni
- 1-2 banane
- sucul de la 1/2 lămâie
- 4 gr de tort gelee transparent
- 125 ml apă
- 1 lingură de zahăr
Mod de preparare
Pentru această delicioasă tartă cu banane și căpșuni avem de preparat crema de vanilie și se copt aluatul.
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și lăsăm aluatul să se decongeleze, pe masa de lucru. Apoi îl întindem atât cât a fost împachetat și îl așezăm în tavă, pe hârtie de copt. Îl înțepăm cu o furculiță din loc în loc pentru a se coace uniform.
Punem tava în cuptor și coacem aluatul pentru aproximativ 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.
În timp ce aluatul se decongelează ne ocupăm de prepararea cremei de vanilie.
Amestecăm într-o crăticioară oul cu un praf de sare și zahărul, apoi adăugăm făina și laptele. Punem crăticioara pe foc și fierbem crema amestecând continuu, până când devine consistentă ca o budincă. Adăugăm esența și amestecăm.
Stingem focul, așezăm o folie deasupra cremei, la contact și o lăsăm să se răcească. Lăsăm și untul la temperatura camerei să se înmoaie. După răcire, amestecăm crema de vanilie cu untul moale.
Întindem crema de vanilie peste aluatul foietaj copt și răcit.
Amestecăm gelatina transparentă cu zahărul și adăugăm apă. Fierbem amestecul pentru 1 minut, apoi îl lăsăm să se tempereze puțin.
Curățăm bananele și le tăiem în felii, apoi le stropim imediat cu suc de lămâie, pentru a nu oxida. Tăiem în felii și căpșunile curățate în prealabil.
Așezăm peste crema de vanilie feliile de banane și pe cele de căpșuni, aleatoriu. Cu o pensulă, le ungem din belșug cu jeleul transparent. Acesta le va asigura protecție împotriva oxidării, dar și un aspect lucios.
Lăsăm delicioasa tartă cu banane și căpșuni la loc răcoros pentru cel puțin o oră.
Apoi o putem porționa și savura cu poftă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII