Gătește Tort spirală cu mascarpone și căpșuni
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru o foaie de ruladă de 37/43,5 cm:
- 7 ouă medii
- 150 gr zahăr
- 50 ml ulei
- 230 gr făină
- 20 gr cacao
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 2 lingurițe esență de rom
- Pentru crema de mascarpone cu ciocolată albă:
- 500 gr mascarpone
- 250 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime)
- 200 gr ciocolată albă
- 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- un praf de sare
- 300 gr căpșuni proaspete
Mod de preparare
Începem cu prepararea foii de ruladă cu cacao
Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare și peste albușuri și peste gălbenușuri.
Gălbenușurile le frecăm cu sare, apoi cu uleiul până la omogenizare. Mixăm albușurile până devin cristaline, apoi adăugăm, treptat, zahărul și le mixăm până obținem o bezea fermă. Îndepărtăm mixerul și introducem o spatulă de silicon. Încorporăm în bezea compoziția de gălbenușuri, amestecând cu mișcări circulare, de jos în sus. Încorporăm, treptat și făina amestecată cu cacao, folosind aceleași mișcări circulare. Tapetăm tava cu hârtie de copt, întindem aluatul pentru foaia de ruladă în ea și o coacem pentru 20-25 de minute, la 180 de grade.
După coacere, lăsăm foaia de ruladă să se tempereze 5 minute, apoi o acoperim cu un ștergar curat și umezit. O lăsăm să se răcească complet și o secționăm în patru fâșii pe lățime.
Pentru a prepara crema de mascarpone cu ciocolată albă topim ciocolata ruptă în 100 ml de smântână lichidă, încălzită. Amestecăm până la omogenizare, apoi o lăsăm să se răcească și o amestecăm cu mascarponele.
Restul de smântână lichidă o mixăm împreună cu 25 gr de zahăr pudră până când capătă fermitate. Încorporăm frișca în crema de ciocolată albă cu mascarpone. Adăugăm și un praf de sare pentru a intensifica gustul cremei.
Pentru a forma deliciosul tort spirală cu mascarpone și căpșuni împărțim crema în două părți. Ungem fâșiile de ruladă cu o parte de cremă și presărăm bucăți de căpșuni peste aceasta. Rulăm strâns prima fâșie cu crema și căpșunile în interior, Apoi, continuăm să rulăm peste rulada deja formată a doua fâșie. Repetăm procedeul atașând ruladei toate fâșiile cu cremă de mascarpone și căpșuni.
Așezăm generoasa ruladă pe un platou de tort și o îmbrăcăm în crema oprită.
Decorăm tortul spirală cu căpșuni proaspete și îl lăsăm la rece timp de 4-5 ore.
Tortul spirală cu mascarpone și căpșuni se va porționa mult mai bine după ce se va relaxa la rece timp mai îndelungat.
Spor și poftă bună!
COMENTARII