Gătește Budincă de brânză cu afine
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- Pentru budincă:
- 500 gr brânză proaspătă de vaci
- 100 gr zahăr
- 50 gr zahăr vanilinat
- 2 ouă
- 200 ml lapte
- 100 gr griș
- 50 gr făină
- 1 praf de sare
- un cub de unt pentru uns forma de copt.
- Pentru toppingul de afine:
- 400 gr afine
- 125 gr zahăr
- 25-30 ml apă
- 1 linguriță de amidon.
Mod de preparare
Pentru prepararea budincii mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Apoi amestecăm într-un bol laptele rece cu grișul. Lăsăm grișul la hidratat până când pregătim celelalte ingrediente.
Amestecăm brânza cu zahărul și un praf de sare, până când obținem o compoziție omogenă. Adăugăm pe rând cele două ouă, apoi făina și la final grișul amestecat cu laptele.
Ungem cu unt un vas termorezistent de 20/30 cm și turnăm compoziția pentru budincă de brânză cu afine în el. Nivelăm compoziția uniform la suprafață și introducem vasul în cuptor.
Coacem budinca de brânză pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
Între timp preparăm toppingul de afine. Punem 250 gr de afine într-o crăticioară și adăugăm apa și zahărul. Fierbem afinele în sirop până când sunt bine înmuiate, apoi adăugăm amidonul, diluat cu 1-2 linguri de apă. Mai fierbem sosul până când devine consistent și introducem blenderul pentru a pasa afinele. Trecem toppingul de afine prin sită, pentru a deveni fin.
Cu acest topping glazurăm budinca de brânză, iar deasupra presărăm afine proaspete.
Servim delicioasa budincă de brânză cu afine ușor caldă sau rece.
Spor și poftă bună!
COMENTARII