Tarte / Cheesecake

CHEESECAKE CU SOS DE AFINE

Unul dintre deserturile adorate vara și nu numai, este acest cheesecake cu sos de afine.

Este un cheesecake  delicios si racoritor de care noi ne bucuram in week-enduri, atunci cand se deschide sezonul fructelor de padure.

Sunt preferatele noaste si preparam tot felul de bunatati cu ele.

Dar, acest cheesecake cu sos de afine merge la fel de bine preparat si cu cirese, sau visine, sau ce fructe prefera fiecare.

Cheesecake cu sos de afine

Reteta Cheesecake cu afine – Ingrediente

  • Baza
  • 350 g biscuiti simpli
  • 150 g unt
  •  5 linguri de lapte
  • Crema
  •  400 g crema de branza tip philadelphia
  • 450 ml smantana pentru frisca
  • 150 g zahar
  • 1 lingura extract de vanilie(sau o esenta )
  • 100 ml lapte
  • 10 g gelatina(5 folii)
  • Sos de afine
  • 400 g afine
  • 120 g zahar
  • 1 lingurita de amidon

[/ingredients]

Mod de preparare cheesecake cu sos de afine

 

Baza o preparam astfel : biscuitii ii macinam in robot  sau ii punem intr-o punga si trecem cu sucitorul pest ei apoi ii amestecam cu laptele si untul topit.Folosesc lapte pentru ca imi place consistenta ,astfel baza nu va mai fi foarte tare.
Intr-o  tava cu inel detasabil si diametrul de 24 cm asezam hartie de copt si punem baza pe care o presam bine cu fundul unui pahar,apoi o punem la rece.

Crema se prepara relativ repede.Intai punem gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute.Amestecam cu un tel crema de branza si apoi incorporam ,extractul de vanilie,200 de ml din smantana pentru frisca,restul de 250 de ml o mixam cu zaharul.Amestecam cele doua compozitii.
Scurgem gelatina si o dizolvam in laptele cald,nu fiert!Il lasam sa se raceasca complet si-l incorporam la crema.

Turnam crema pe baza,da,o turnam pentru ca de la lapte va capata o consistenta putin mai lichida si punem la rece pentru minim 3-4 ore dar e cel mai bine peste noapte.
Inainte de a indeparta inelul trecem cu un cutit cu lama subtire intre cheesecake si forma pentru a se dezlipi.

Topping: intr-o craticioara punem afinele,zaharul si 4-5 linguri de apa.Cand a inceput sa fiarba incorporam amidonul dizolvat in 50 de ml de apa si mai tinem pe foc pana cand  a dat primul clocot.Lasam sa se raceasca complet.
Sosul are un gust dulce-acrisor si se-mbina perfect cu crema dulce.

Feliem cheesecake-ul si servim decorat cu sos de afine.Un adevarat deliciu,pofta buna!

cheesecake cu sos de afine